Δανέλλης: Αν αρνηθούμε την κύρωση της Συμφωνίας θα γίνουμε οι αποσυνάγωγοι

Δανέλλης: Αν αρνηθούμε την κύρωση της Συμφωνίας θα γίνουμε οι αποσυνάγωγοι
Ο Σπύρος Δανέλλης στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της βουλής στη συζήτηση για την συμφωνία των Πρεσπών Eurokinissi

Ο ανεξάρτητος βουλευτής προέβλεψε «απαξίωση κι απομόνωση» της χώρας μας αν δεν κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζοντας ότι η σταθερότητα της γειτονικής χώρας είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας μας.

«Αν οι γείτονες έχουν αλλάξει όνομα και Σύνταγμα κι εμείς αρνηθούμε την κύρωση θα γίνουμε οι αποσυνάγωγοι» προειδοποίησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης προβλέποντας «απαξίωση κι απομόνωση» της χώρας σε περίπτωση που δεν κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών κι ενώ η Βόρεια Μακεδονία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Ο Σπ. Δανέλλης κατηγόρησε τις πολιτικές δυνάμεις ότι κατά το παρελθόν έβαλαν μπροστά το «ψηφοθηρικό, μικροκομματικό συμφέρον» και δεν προχώρησαν σε λύση του ζητήματος με αποτέλεσμα η χώρα μας να χάνει κύρος στα Βαλκάνια και να ενδυναμώνεται η επιρροή της Τουρκίας.

Ο Σπ. Δανέλλης επισήμανε ότι η σταθερότητα της γειτονικής χώρας είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας μας και προέτρεψε τους βουλευτές να φανταστούν τους κίνδυνους αλυτρωτισμού που θα προκύψουν αν η Βόρεια Μακεδονία καταρρεύσει κι αναδειχθούν η Μεγάλη Αλβανία κι η Μεγάλη Βουλγαρία. Ο Σπ. Δανέλλης σημείωσε ότι «όχι μόνο δεν πουλάμε και δεν χαρίζουμε, αντιθέτως παίρνουμε πίσω» θυμίζοντας πόσες χώρες έχουν αναγνωρίσει την γειτονική χώρα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version