Δανέλλης: Προσωπικό ασφαλείας και στις απεργίες της ΠΝΟ

Ομιλια του Υπ. Οικονομικων Γιωργου Ππακωνσταντινου  στην συνεδρίαση της Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που διεξαγεται στην Αθηνα

Στη φωτο ο Ευρωβουλευτης του ΠΑΣΟΚ Σ Δανελλης---ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
Ομιλια του Υπ. Οικονομικων Γιωργου Ππακωνσταντινου στην συνεδρίαση της Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που διεξαγεται στην Αθηνα Στη φωτο ο Ευρωβουλευτης του ΠΑΣΟΚ Σ Δανελλης---ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, με αφορμή την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά και την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.), ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

“H επέκταση της αρχής που ισχύει κατά τη διάρκεια μιας απεργίας, δηλαδή να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, πρέπει να εφαρμοστεί και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος στα νησιά.

Η δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης με πλοίο ασφαλείας σε περιόδους απεργίας, προασπίζει το δημόσιο συμφέρον και ταυτόχρονα το δικαίωμα του ναυτικού να ασκεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του στην απεργία.

Οι ιδιαιτερότητες των νησιών, ειδικότερα των μικρών νησιών, επιβάλλουν μια νέα θεώρηση. Στη σύγκρουση δύο έννομων συμφερόντων –της απεργίας και του δημόσιου συμφέροντος- υπερισχύει η διασφάλιση του δεύτερου. Αυτό επιχειρεί να λύσει η πρόταση του Υπουργείου Ναυτιλίας με την πρόταση για ύπαρξη πλοίου ασφαλείας.

Θα περίμενε κανείς ότι η ηγεσία της Π.Ν.Ο. θα κατέθετε τις προτάσεις της στον απαιτούμενο διάλογο, επιδεικνύοντας πνεύμα συναίνεσης και κατανόησης καταρχήν απέναντι στα προβλήματα των άλλων κλάδων – π.χ των αγροτών – που πλήττονται από τις χρόνιες επιλογές της. Εις μάτην! Με αδιαλλαξία επέλεξε για μια ακόμα φορά την απεργία. 

Η σημερινή κρίση και τα προβλήματα που αυτή οξύνει δε μπορούν να επιλυθούν  με τις μεθόδους του παρελθόντος.

Ταυτόχρονα, ίσως έχουν ωριμάσει πλέον  οι συνθήκες ώστε να αντιληφθεί ο αγροτικός  κόσμος τις δυνατότητες που του δίνει η νέα ΚΑΠ, αναγνωρίζοντας το ρόλο των ισχυρών συλλογικών σχημάτων.

Αξιοποιώντας το ρόλο αυτό, οι αγρότες  θα μπορούσαν να μελετήσουν τη δυνατότητα μεταφοράς εφοδίων και προϊόντων, με μειωμένο κόστος και βελτίωση υπηρεσιών, μέσω πιθανής εκμίσθωσης πλοίου που θα έβαζε τέλος στο καθεστώς ομηρίας στο οποίο είναι δέσμιοι. Ζήτημα το οποίο έχει ήδη λυθεί προ πολλού σε άλλες νησιωτικές περιφέρειες της Ευρώπης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεμένα τα πλοία την Τρίτη

SHARE: