Δένδιας: Καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές, μόνο με 10 εκατ. πυροφύλακες

Δένδιας: Καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές, μόνο με 10 εκατ. πυροφύλακες

Διαβάστε τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, σχετικά με την ανάγκη περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

"Η πατρίδα μας χρειάζεται σήμερα 10 εκατομμύρια πυροφύλακες που θα επιτηρούν ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και θα προειδοποιούν έγκαιρα για την εκδήλωση πυρκαγιάς", υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός με άρθρο του στην " Καθημερινή της Κυριακής ", με τίτλο: "Δέκα εκατομμύρια πυροφύλακες", επισήμανε την ανάγκη περιβαλλοντικής συνειδητοποίησης και δραστηριοποίησης των πολιτών, ενώ υπογράμμισε πως η προστασία του περιβάλλοντος χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή τους.

"Από εμάς τους ίδιους και από την αλλαγή της νοοτροπίας μας εξαρτάται κατά μέγα μέρος εάν το φετινό καλοκαίρι θα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος. Ή αν αντιθέτως θα εξακολουθήσουμε να τα φορτώνουμε όλα στο ανήμπορο κράτος", αναφέρεται στο άρθρο του υπουργού.

Επιπρόσθετα ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως "η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπεται να συνιστά παράγοντα υπεκφυγής από τις ευθύνες μας ούτε πρέπει να μετατραπεί σε άλλοθι αδράνειας. Υπάρχουν αντικείμενα της κυβερνητικής, όπως και της συλλογικής κοινωνικής δράσης, στα οποία δεν χωρούν ελαφρυντικά σε περίπτωση μιας ατυχούς και επιπόλαιης διαχείρισης".

"Πρέπει να περάσουμε από την παρακμιακή νοοτροπία του κάθομαι στο καφενείο και παίρνω ίσως, αν δεν βαριέμαι, τηλέφωνο την Πυροσβεστική στην καθολική συστράτευση των πολιτών απέναντι στον υπαρκτό και παρόντα κίνδυνο", προσέθεσε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network