Διαφοροποίηση Τζάκρη σε τροπολογία της κυβέρνησης και επίθεση στον Σαμαρά

Διαφοροποίηση Τζάκρη σε τροπολογία της κυβέρνησης και επίθεση στον Σαμαρά
EUROKINISSI

Φλέρταρε με τη διαγραφή της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη. Δήλωσε "παρούσα" σε τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ και άσκησε κριτική στον Α. Σαμαρά. Λίγο αργότερα αναγκάστηκε να ανασκευάσει

Παρά τις προειδοποιήσεις του Μαξίμου για διαγραφές, όσων δεν στηρίζουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, υπήρξε ακόμα μια διαφοροποίηση, αυτή τη φορά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, δήλωσε "παρούσα", στην τροπολογία για την εξόφληση υποχρεώσεων του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ, με παράλληλη κατάργηση, εφεξής, της κάλυψης του ελλείμματος της εταιρείας που προέρχεται από την καταβολή των εφάπαξ αποζημιώσεων.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, το οποίο υπερψηφίστηκε από το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Η τροπολογία επίσης υπερψηφίστηκε από 51 βουλευτές της κυβέρνησης. Την τροπολογία καταψήφισε η αντιπολίτευση, εκτιμώντας πως αποτελεί προάγγελο της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ. Τη ρύθμιση καταψήφισε και η ΔΗΜΑΡ, όπως επίσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Κουράκος.

Μήνυμα σε Σαμαρά και τρόικα

Ωστόσο η κα Τζάκρη δεν έμεινε στο ότι δεν ψήφισε, αλλά με ανακοίνωσή της λίγο αργότερα, άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

"Η σημερινή μου στάση είναι  η αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα  της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ.Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story. Σε ότι με αφορά ο μόνος γνώμονας των αποφάσεών μου είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού. Η ψήφος μου είναι ακόμη ένα σαφές μήνυμα προς την τρόικα ότι δεν ξεπουλάμε, δεν χαρίζουμε την περιουσία του ελληνικού λαού και τις φοβερές  “αναπτυξιακές” ιδέες τους να τις εφαρμόσουν πρώτα στις δικές τους χώρες".

Διευκρινιστική δήλωση, μετά τις αντιδράσεις

Σε νέα διευκρινιστική δήλωση για την στάση της κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την ΕΥΔΑΠ, προέβη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θ. Τζάκρη.

Στη δήλωσή της, που διανέμεται από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, η κ. Τζάκρη αναφέρει πως "η συζήτηση στη Βουλή που αφορούσε και στην τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ όπου είχα γραφτεί για να μιλήσω, διεκόπη λόγω της διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας. Διαφωνώ με τους όρους τους οποίους πραγματοποιείται η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση και γι' αυτό το λόγο ψήφισα παρούσα".

SHARE:

24Media Network