Διάψευση Παπαντωνίου για δημοσίευμα εφημερίδας, απειλεί με μηνύσεις

Διάψευση Παπαντωνίου για δημοσίευμα εφημερίδας, απειλεί με μηνύσεις
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ(ΤΟΥ πρ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ) ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ)-ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ--ΦΩΤΟ EUROKINISSI//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Διαψεύδει ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" η οποία τον εμπλέκει στην ιστορία με τα Leopard και με οφ σορ εταιρείες

Διαψεύδει ο Γιάννος Παπαντωνίου το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος όπου εμπλέκεται το όνομα του και απειλεί με μηνύσεις.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του κ. Παπαντωνίου έχει ως εξής:

“Αναφέρεται το όνομά μου σε παραπλανητικό και συκοφαντικό τίτλο στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, που εξάλλου δεν αντιστοιχεί ούτε καν στο κείμενο του άρθρου.

Το σύνολο του δημοσιεύματος είναι παντελώς αναληθές, κακόβουλο και κατασκευασμένο. Πρόκειται για υποθέσεις που έχουν πλήρως απαντηθεί, ακόμα και στη Βουλή, και δεν έχουν καμία σχέση με τη δική μου θητεία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ζητώ από τη διεύθυνση της εφημερίδας Πρώτο Θέμα να ανασκευάσει το δημοσίευμα, με διάψευση στο επόμενο φύλλο, στην ίδια ακριβώς θέση και με την ίδια γραμματοσειρά.

Άλλως, θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων”.

H κυριακάτικη εφημερίδα αναφέρει σε ρεπορτάζ της πως υπάρχουν δύο οφ σορ εταιρείες εκ των οποίων η μία πιστεύεται πως συστήθηκε από το Θωμά Λιακουνάκο. Επιπλέον η εφημερίδα κάνει λόγο για γρίφο τον οποίον προσπαθούν να λύσουν οι ανακριτές, γρίφος που ακούει στην εξίσωση Λιακουνάκος = Παπαντωνίου.

Οι ανακριτές εμφανίζονται να ψάχνουν συμβόλαια, συμβάσεις και συμφωνητικά, όπως όμως και κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών αλλά και πράξεις οφ σο επιχειρήσεων.

Η αγορά των αρμάτων Leopard υπογράφηκε το 2003 και κόστισε 1.727 δισ. ευρώ.

Στην απολογία του ο Αντώνης Κάντας έχει παραδεχθεί πως για να πάψει να φέρνει αντιρρήσεις για την υπογραφή για την αγορά των αρμάτων έλαβε μίζα 600.000 ευρώ. Τα έδωσε ο Θ. Λιακουνάκος. Στην ερώτηση των ανακριτών εάν πήρε μίζα ο Γ. Παπαντωνίου, ο Κάντας απάντησε:

“Όταν δόθηκαν 600.000 ευρώ σε μένα…με βάση τον κοινό νου θεωρώ απίθανο να μην πήραν παράνομες προμήθειες οι από πάνω μου…”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα