Δίκη Siemens: Να καταθέσουν Κυρ. Μητσοτάκης και Ντ. Μπακογιάννη ζητά ο συνήγορος υπεράσπισης

Δίκη Siemens: Να καταθέσουν Κυρ. Μητσοτάκης και Ντ. Μπακογιάννη ζητά ο συνήγορος υπεράσπισης
Το λογότυπο της γερμανικής Siemens AP

Ο συνήγορος Γ. Μαντζουράνης ζητά να καταθέσουν σε σχέση με τα δώρα που φέρονται να έλαβαν από τον Μιχ. Χριστοφοράκο

Την κλήτευση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της Ντόρας Μπακογιάννη, για να καταθέσουν ζητά υπεράσπιση στη διπκης για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens.

Τα όσα εδώ και τρεις συνεδριάσεις αναφέρει η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου για τα δώρα και οικοσυσκευές σε διάφορα πολιτικά πρόσωπα ανάμεσά τους και μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, οδήγησαν τον Γιάννη Μαντζουράνη, συνηγόρου του Γ. Σκαρπέλη, να υποβάλει αίτημα κλήτευσής τους προκειμένου να καταθέσουν σχετικά με τα οσα δέχθηκαν από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Επισης ζητείται να εξεταστούν κατ’αντιπαρασταση με τη μάρτυρα.

“Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και υπεράνω υποψίας. Εδώ έχουμε τιμολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που κατευθύνονται προς μια πολιτική δυναστεία και τους τρυφερούς βλαστούς της” είπε ο συνήγορος.

Η εισαγγελέας της εδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος υποστηρίζοντας ότι οι δυο μάρτυρες δεν έχουν σχέση με την κατηγορία και πως τα συγκεκριμένα στοιχεία καταδεικνύουν απλά την γενικότερη στάση της Siemens σε θέματα χορηγιών, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα