Διμέτωπος Μητσοτάκη σε Τσίπρα και δανειστές

Διμέτωπος Μητσοτάκη σε Τσίπρα και δανειστές

Εκ νέου κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ για εκλογές και σφοδρή επίθεση σε Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές «να δώσει τη δυνατότητα τους πολίτες να αποφασίσουν» απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς δανειζόμενος τη φράση του Πάνου Σκουρλέτη υποστήριξε ότι ζούμε σε συνθήκες πολιτικής ήττας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στους τομεάρχες της ΝΔ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί και ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση θα πάρει ότι της δώσουν, είναι θεατής και επαίτης σε μία διαπραγμάτευση όπου τα κριτήρια δεν αφορούν τη χώρα μας αλλά πολιτικές συγκυρίες σε άλλες χώρες».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «προκλητική αλαζονεία» και «κυνισμό», υποστήριξε ότι έχει αποτύχει και στους τρεις στόχους που είχε θέσει για το έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης, την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και τη ρύθμιση του χρέους, λέγοντας πως όταν δεν ψεύδεται, βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου πανηγυρίζοντας για μια συμφωνία που κοστίζει 2 με 3 δις ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας κάθε λίγες εβδομάδες.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε μέτωπο και με τους δανειστές σημειώνοντας οι εταίροι μας δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το πώς περνούν οι Έλληνες αλλά για τα δικά τους συμφέροντα και για να διασφαλίσουν την επιστροφή των χρημάτων τους.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι «η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει εξαντλήσει τα αποθέματα της κοινωνίας και της οικονομίας» και συνέχισε λέγοντας ότι «μόνο μια αξιόπιστη κυβέρνηση που δεσμεύεται από τις μεταρρυθμίσεις μπορεί να μπορεί να πείσει τους εταίρους να δώσουν αυτά που έχουν υποσχεθεί από το 2012 και κυρίως να βάλει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά. Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση τόσο καλύτερα για την χώρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Παιδείας χαρακτηρίζοντας «ανατριχιαστικές» τις δηλώσεις του και επέμεινε στην κριτική του κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου παιδείας για τα πανεπιστήμια λέγοντας ότι η κυβέρνηση όταν βρει τα δύσκολα μιλά για συναίνεση. Την ίδια ώρα όμως βάζει φυτίλι σε άλλα πεδία. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η Παιδεία. Το σχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω». Μάλιστα αναφερόμενος στην επαναφορά του καθεστώτος του ασύλου  υποστήριξε ότι «εκτρέφει φαινόμενα ανομίας» και συνέχισε ότι “όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η τρομοκρατία επιστρέφει, όπως έδειξε η επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό». Το σχέδιο νόμου για την Παιδεία πρέπει να αποσυρθεί, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας την επίθεση ανέφερε ότι «Η κυβέρνηση του κ . Τσίπρα έχει εξαντληθεί ενώ έχει εξαντλήσει τα αποθέματα της κοινωνίας και της οικονομίας. Η χώρα πρέπει να βγει από το αδιέξοδο που την έχουν βάλλει η ανικανότητα και ο λαϊκισμός. Μόνο μία αξιόπιστη κυβέρνηση δεσμευμένη στις μεταρρυθμίσεις μπορεί να πείσει τους εταίρους να δώσουν αυτά που έχουν υποσχεθεί από το 2012 και κυρίως να βάλει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά. Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση τόσο καλύτερα για την χώρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρωινή σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ ετέθη ένα θέμα για τη στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία για τα νέα προαπαιτούμενα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προτάθηκε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απέχει από τη διαδικασία καταγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο την εκ των υστέρων ψήφιση νέων προαπαιτούμενων λιτότητας ως αντισυνταγματική, ωστόσο επιλέχτηκε τελικώς η ΝΔ να μείνει στην αίθουσα και να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία με το σκεπτικό να «εκθέσει» τους κυβερνητικούς βουλευτές για την υπερψήφιση του νέου πακέτου περικοπών.

Επίθεση στην Θάνου για την δεξίωση στο Hilton

“Η ηγεσία του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας επέλεξε να εορτάσει τη συμπλήρωση 182 χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου, με πανηγυρική εκδήλωση και δεξίωση στο Hilton”, είπε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχετικά με την εκδήλωση για τα 182 χρόνια από την ίδρυση του Αρείου Πάγου.

‘Σε καιρούς χαλεπούς για τα οικονομικά του μέσου πολίτη και κάθε φορέα του Δημοσίου Τομέα, η διοργάνωση μίας πολυτελούς εκδήλωσης δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς.

Τόσο ως προς τη σκοπιμότητά της, καθώς ουδέποτε κατά τις τελευταίες δεκαετίες εορτάστηκε επέτειος ίδρυσης του Αρείου Πάγου, αλλά και ειδικά ως προς την κάλυψη των υψηλών δαπανών που απαιτούνται”, τόνισε και σημείωσε πως “στις μέρες μας, αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία που δοκιμάζεται. Ο πολίτης θέλει να αισθάνεται το θεσμό της Δικαιοσύνης ως ισχυρό θεματοφύλακα του Κράτους Δικαίου και ύστατο καταφύγιο των αδυνάτων”.

‘Δυστυχώς, εκδηλώσεις αυτού του ύφους απλά και μόνο κλονίζουν την εμπιστοσύνη του στο θεσμό”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα