Δραγασάκης: Η επένδυση στο ελληνικό θα γίνει

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατα την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατα την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Αρνητικός εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών να επηρεάσει την διαπραγμάτευση, καθώς, όπως υποστήριξε "έχει αποκτήσει δική της δυναμική"

«Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει. Χωρίς όμως να παρακάμπτονται οι θεσμοθετημένες διαδικασίες. Ούτε αυτές όμως να διαρκούν αενάως. Κάθε πλευρά πρέπει να κατανοήσει τις ανησυχίες της άλλης», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, φέρνοντας ως παράδειγμα το έργο του Μετρό, όπου υπήρξε σεβασμός στος αρχαιότητες που βρέθηκαν, και το έργο προχώρησε και ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι μπορεί να εφαρμοστεί στο μέλλον ένα λειτουργικό μοντέλο διαβούλευσης, στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι απόψεις και των ειδικών και των αρμοδίων αρχών ώστε να μην καθυστερούν τα έργα αλλά να κινούνται σε ένα πλαίσιο κανόνων.

Ερωτηθείς εάν το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών θα επηρεάσει την εν εξελίξει διαπραγμάτευση, ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως πλέον η διαπραγμάτευση έχει αποκτήσει τη δική της δυναμική και δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις, ενώ παράλληλα εκτίμησε πως και η Γερμανία όπως και υπόλοιποι εταίροι επιθυμούν τη λήξη των προγραμμάτων της Ελλάδας και το τέλος της επιτροπείας.

ADVERTISING

Ωστόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σχολιάζοντας αυτό καθαυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, υπογράμμισε πως «δυστυχώς επιβεβαιώνει ότι η Ευρώπη όπως λειτουργεί, δρα ως 'θερμοκήπιο' για την ακροδεξιά».

Υπενθύμισε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από αρκετό καιρό σημείωνε πως η Ευρώπη ή θα αλλάξει ή θα διαλυθεί. Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί «ένας προοδευτικός πόλος σε κλίμακα Ευρώπης για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας» και συμπλήρωσε πως «καθένας μόνος του δεν μπορεί ν' αλλάξει πολλά στην Ευρώπη. Είναι απαραίτητες ευρύτερες συμμαχίες που ν' απαντούν στις ανάγκες των κοινωνιών».

Στο ερώτημα για την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης ως προς την ολοκλήρωση της έγκαιρης ολοκλήρωσης της γ' αξιολόγησης, είπε ότι είναι πανέτοιμη και ζήτησε και οι δανειστές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε πως και στο παρελθόν οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο των προηγούμενων αξιολογήσεων δεν οφείλονταν στην Ελλάδα αλλά στις διαφωνίες των εταίρων μας. Πάντως ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση από την πλευρά της μέχρι τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, τον Νοέμβριο, θα έχει ολοκληρώσει το 80% των προαπαιτούμενων.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα είπε «ο κ. Ντάισελμπλουμ μίλησε ευθέως για "καθαρή έξοδο" από το Πρόγραμμα, κάτι άκρως ενθαρρυντικό. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση. Τον Αύγουστο του 2018 θα λήξει το ειδικό καθεστώς επιτροπείας. Η έξοδος από τα Μνημόνια είναι προϋπόθεση για να σχεδιάσει η χώρα το μέλλον της».,

Φωτογραφία: eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΚΑΣ: Σήμερα κληρώνει για Ελληνικό

SHARE:

24Media Network