Είπε ή δεν είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης πως η κυβέρνηση ‘πρέπει να παραιτηθεί’;

Είπε ή δεν είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης πως η κυβέρνηση ‘πρέπει να παραιτηθεί’;
Ευρωκίνηση

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών φαίνεται να έκανε κάποιες δηλώσεις στην εφημερίδα Real News, για να σπεύσει αργότερα να μιλήσει για προβοκάτσια από μέρους της εφημερίδας σε σχέση με το εξώφυλλο της

Η κυριακάτικη εφημερίδα Real News φιλοξενεί άρθρο με δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή το οποίο έφερε τον τίτλο “Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να παραιτηθεί” και το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά την κυκλοφορία του κυριακάτικου φύλλου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εκφράζει τις έντονες επιφυλάξεις του για τη συμφωνία, η οποία όπως λέει προωθεί “μέρος του σχεδίου Σόιμπλε”.

“Τα χρήματα που προβλέπονται από την αύξηση ΦΠΑ, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εισπραχθούν. Ούτε υπάρχει κανείς – ακόμα και στην κυβέρνηση – που πιστεύει ότι το 2018 θα επιτευχθεί πλεόνασμα 3.5% ή φέτος θα υπάρξει πλεόνασμα 1% αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης.

Στη συνέχεια και παρά τη στήριξη που όπως λέει παρέχει στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο δήλωσε: “Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να παραιτηθεί. Είχαμε συμφωνήσει όλοι μαζί ότι εκείνο που επιδιώκουμε είναι μια συμφωνία με τους εταίρους οικονομικά διαχειρίσιμη και πολιτικά έντιμη. Και ότι αν δεν τα καταφέρουμε, θα παραδώσουμε τα κλειδιά στο μνημονιακό μπλοκ, που γνωρίζει πολύ καλά να εφαρμόζει μνημόνια”.

Αυτή του η αποστροφή, που έδωσε και τον τίτλο του άρθρου, προκάλεσε την αντίδραση του μετά την κυκλοφορία της Real News.  Έτσι, κατά την προσφιλή του μέθοδο ο Γιάνης Βαρουφάκης Απάντησε μέσω twitter λέγοντας πως ο τίτλος του συντάκτη ήταν διαφορετικός.

Στη συνέχεια  ο κ. Βαρουφάκης επανήλθε και έκανε λόγο για προβοκάτσια, την προβοκάτσια της Κυριακής όπως είπε, με τον εκδότη της εφημερίδας να απαντά πως ο συντάκτης του άρθρου επιβεβαιώνει πλήρως τα λεγόμενα του πρώην υπουργού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα