Έκτακτο κυβερνητικό σχέδιο για τους πρόσφυγες. ‘Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έκανε απολύτως τίποτα’, λέει το Μαξίμου

default image

Έκτακτο σχέδιο για την αντιμετώπιση του ρεύματος προσφύγων εκπονεί η κυβέρνηση ενώ έχει ζητηθεί, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία σε άλλες χώρες

Το τελευταίο διάστημα η χώρα δέχεται ένα μεγάλο ρεύμα προσφύγων πολέμου το οποίο και αναμένεται να ενταθεί, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι αυτό οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες που σχετίζονται με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι παρόλο που η χώρα αποτελεί σημείο εισόδου για τα προσφυγικά ρεύματα, οι υπάρχουσες υποδομές είναι ανύπαρκτες αφού η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα και άφησε αναξιοποίητα κονδύλια της Ε.Ε. κι ας γνώριζε -μέσω της Ύπατης Αρμοστείας- ότι θα υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις.

Αναφέρουν ότι η νέα κυβέρνηση εκπονεί ήδη έκτακτο σχέδιο, ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτίρια του δημοσίου και του στρατού, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος απαιτεί ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών, στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί, ενώ έχει ζητηθεί, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, να υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία σε άλλες χώρες.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν τέλος, ότι αναμένονται και από τα υπόλοιπα κόμματα συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις και όχι μικροκομματική εκμετάλλευση ενός οικουμενικού ζητήματος.

ΝΔ: Τεράστιο θράσος να ψάχνουν αλλού υπεύθυνους

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το non paper της κυβέρνησης για τους λαθρομετανάστες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτοί που έκαναν σημαία και πρόγραμμά τους την ανεξέλεγκτη είσοδο και εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, έχουν τεράστιο θράσος να ψάχνουν αλλού υπευθύνους για το κατάντημα που οδηγούν την χώρα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα