Ελεύθερος χωρίς όρους ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Κατηγορεί την ηγεσία για "κρυφή ατζέντα"

Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τo άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για αιτήσεις άρσης ασυλίας Βουλευτών, Τετάρτη 7 Μαΐου 2014. 
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τo άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για αιτήσεις άρσης ασυλίας Βουλευτών, Τετάρτη 7 Μαΐου 2014. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Απολογήθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χ. Αλεξόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Αφέθηκε ελεύθερος

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε  ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος απολογήθηκε στις ανακρίτριες Ι. Κλάππα και Μ. Δημητροπούλου.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε λάβει στις 22 Μαΐου προθεσμία για την απολογία του αναφορικά με την κατηγορία που τον βαρύνει για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Από την πλευρά του αρνείται κάθε εμπλοκή του σε ποινικά κολάσιμες πράξεις της Χρυσής Αυγής και πριν από λίγο καιρό αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, υποστηρίζοντας πως οι πρακτικές που εφάρμοζε αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό που είχε προβάλει σε ομιλία του στη Βουλή, ότι δηλαδή υπήρχε «κρυφή ατζέντα» της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, «την οποία αποσιωπούσε από βουλευτές και μέλη του κόμματος».

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος βουλευτής

Ο Χ. Αλεξόπουλος αφέθηκε ελεύθερος, καθώς κρίθηκε ότι εφόσον έχει φύγει από τη Χρυσή Αυγή και όπου ακόμα και όταν ήταν βουλευτής δεν έγινε τίποτα παράνομο, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Κατά την απολογία του, ο κ. Αλεξόπουλος δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων για τα όσα έχει καταγγείλει περί "κρυφής ατζέντας" της ηγεσίας του κόμματος.

Ο βουλευτής είπε ότι γνώριζε ότι η οργάνωση έχει κρυφή ατζέντα, χωρίς όμως να γίνει πιο συγκεκριμένος, παρά τις επίμονες ερωτήσεις.

Είπε συγκεκριμένα ότι υπήρχε κρυφή ατζέντα, διότι οι βουλευτές δεν ήξεραν για τις παράνομες ενέργειες και μόνο λίγα πρόσωπα γύρω από τον αρχηγό, γνώριζαν για τις παράνομες ενέργειες που έχουν καταγραφεί στη δικογραφία.

Οι ανακρίτριες τον ρώτησαν και για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς. Ο κ. Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι υπήρχαν ναζιστικοί χαιρετισμοί τους οποίους χαρακτήρισε "παράλογο φαινόμενο", πρόσθεσε όμως ότι ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο σε εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος.

Μάλιστα, κατήγγειλε ότι αφού διαχώρισε τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή, δέχθηκε απειλές για τη ζωή του και για τη ζωή του παιδιού και των συγγενών του.

Συγκεκριμένα δέχθηκε απειλητικά μηνύματα στο κινητό και του πέταξαν χαρτιά.

Ο κ. Αλεξόπουλος, σημείωσε ότι όσο ήταν ο ίδιος μέλος της Χρυσής Αυγής, δεν έγινε ποτέ κάτι παράνομο στην περιοχή του και όταν έμαθε τι συνέβαινε αργότερα, διαφώνησε και αποχώρησε.

Το πρωί της, έχει κληθεί σε συμπληρωματική απολογία ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, ενώ μετά το μεσημέρι έχει κληθεί η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
SHARE:

24Media Network