‘Εντολή’ Σαμαρά για την μη παραλαβή λίστας φοροφυγάδων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

‘Εντολή’ Σαμαρά για την μη παραλαβή λίστας φοροφυγάδων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΗΓΟΥ-Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΤΗ ΚΗΦΙΣΙΑ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Απεκάλυψαν έγγραφο του πρόξενου της Ελλάδας στο Ντύσελντορφ ο οποίος ομολογεί ότι "απέρριψε ευγενικά" τη λίστα Μπόργιανς κατόπιν οδηγιών του διευθυντή του γραφείου του Σαμαρά

Έγγραφο που καταδεικνύει ότι ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά έδωσε εντολή το 2012 στον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσσελντορφ να “αρνηθεί ευγενικά” την παραλαβή λίστας φοροφυγάδων για λογαριασμό της Ελλάδας απεκάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στη συνέχεια τηλεφωνικών οδηγιών που έλαβα από τον Κ. Μπούρα απέρριψα ευγενικά προς τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Dr. Walter Borjans την πρόταση του για συνεργασία στο γνωστό θέμα» αναφέρει ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσσελντορφ σε έγγραφο της 19 Νοεμβρίου του 2012 που απεστάλη προς τον τότε υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.

Το έγγραφο απεκάλυψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρηστος Καραγιαννίδης και Αννέτα Καββαδία επισημαίνοντας ότι «καίει» την τρικομματική συγκυβέρνηση του 2012.  Διερωτώνται μάλιστα για ποιους λόγους η τρικομματική απέρριπτε προτάσεις για διερεύνηση ενδεχομένων πηγών εσόδων και επέλεξε το δρόμο της δραματικής μείωσης συντάξεων. «Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη οφείλουν απαντήσεις» πρόσθεσαν οι δύο βουλευτές. Σημειώνουν μάλιστα ότι η εν λόγω λίστα είχε αγοραστεί νομίμως από τις αρμόδιες αρχές της Βόρειας Ρηναννίας Βεστφαλίας.

Κύκλοι του συνεργάτη του Σαμαρά: “πρόκειται για γελοιότητες”

«Γελοιότητες» χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το περιβάλλον του  Κώστα Μπούρα, διευθυντή τότε του πρωθυπουργικού γραφείου.

Υποστήριξαν μάλιστα ότι ο ίδιος ο Norbert Walter-Borjans έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή του ότι το 2012 η λίστα δεν περιλάμβανε έλληνες φοροφυγάδες αλλά μόνον Γερμανούς. «Η λίστα με τους έλληνες φοροφυγάδες έφτασε την άνοιξη του 2015» σημείωσε το περιβάλλον του Κώστα Μπούρα. Επικαλέστηκαν, μάλιστα, τη δήλωση του τότε υπουργού Οικνομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος ανέφερε ότι δεν ήξερε τίποτα. Δήλωσαν επίσης ότι οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδος και του γερμανικού κρατιδίου αφορούσαν απλώς ζητήματα «τεχνικής βοήθειας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα