Eteron: Ανθρώπινο λάθος; Μια συζήτηση για την ασφάλεια στις υποδομές και τον ρόλο των νέων τεχνολογιών

Eteron: Ανθρώπινο λάθος; Μια συζήτηση για την ασφάλεια στις υποδομές και τον ρόλο των νέων τεχνολογιών

Ζητήματα ασφάλειας τεχνολογικών υποδομών με έμφαση στο ρόλο των νέων τεχνολογιών θα τεθούν στη διοργάνωση του Eteron - Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή, που θα γίνει στη σκιά του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ανθρώπινο Λάθος; Μια συζήτηση για την ασφάλεια στις υποδομές & τον ρόλο των νέων τεχνολογιών», την Τετάρτη 5 Απριλίου, στις 18:00, στον χώρο του (Λεωκορίου 38 – 40, Ψυρρή). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, Τέλης Τύμπας, ενώ τον σχολιασμό της συζήτησης θα κάνει ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Χρήστος Κουρούτζας.

Η συζήτηση πραγματοποιείται στη σκιά του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, μετά τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από επαγγελματικές οργανώσεις και συνδικάτα αναφορικά με την προβληματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται και άλλες κρίσιμες υποδομές της χώρας.

Η διάλεξη του καθηγητή Τέλη Τύμπα θα εισαγάγει ένα νέο πλαίσιο για την προσέγγιση ζητημάτων ασφαλείας τεχνολογικών υποδομών, με έμφαση στο ρόλο των νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο αυτό, θα αξιοποιηθούν κρίσιμες συμβολές από την οπτική των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, όπως αυτές των Charles Perrow και Donald MacKenzie. Παράλληλα, θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα συμπεράσματα ερευνών για τη σχέση ανθρώπινου λάθους και δομικών αιτίων στην περίπτωση πολύνεκρων τεχνολογικών ατυχημάτων.

Η συζήτηση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα