Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση αναγορεύει τη Χρυσή Αυγή σε ρυθμιστικό παράγοντα

Panhellenic conference of the Democratic Alliance, in SEF stadium, Athens, on May 14, 2016 /     ,  , ,  14 , 2016
Panhellenic conference of the Democratic Alliance, in SEF stadium, Athens, on May 14, 2016 / , , , 14 , 2016 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την πρόταση για το νέο εκλογικό νόμο τονίζοντας εκ νέου πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει

«Η πρόταση της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση μίας ευρείας κοινωνικής, πολιτικής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά αντιθέτως αναγορεύει σε κρίσιμο ρυθμιστικό παράγοντα τη Χρυσή Αυγή». Αυτό αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε συνεντευξή της στην ιστοσελίδα The caller, με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο.

H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε και πάλι την κυβέρνηση να μην επισπεύσει την κοινοβουλευτική διαδικασία των αποσπασματικών διατάξεών της, όπως είπε, και τα πολιτικά κόμματα να συναινέσουν στον διάλογο για την αναγκαία λύση ευρύτερης αποδοχής. «Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τις αποσπασματικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση με διαδικασία fast truck», σημείωσε.

Σχετικά με την απαραίτητη συναίνεση και τη στάση της ΝΔ, η κ. Γεννηματά σχολίασε ότι από το 2012, σταθερά, ο ελληνικός λαός στέλνει το μήνυμα ότι επιθυμεί κυβερνήσεις συνεργασίας και ότι θέλει να υπάρξει εθνική συνεννόηση γύρω από ένα εθνικό σχέδιο για τη χώρα. «Μπορούμε να πετύχουμε τη συναίνεση και προϋπόθεση γι' αυτό είναι να συμμετέχουν σε μία κυβέρνηση και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα», κατέληξε.

(Πληροφορίες ΑΠΕ, Φωτογραφία SOOC)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ, Εκλογικός Νόμος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κάτω από τις 200 ψήφους - μέχρι στιγμής – η απλή αναλογική

ΝΔ: Επί ποδός πολέμου κατά της κυβέρνησης

Επιμένει στην απλή αναλογική η κυβέρνηση

SHARE:

24Media Network