Φορείς και εξωκοινοβουλευτική Αριστερά αντιτίθενται στην παρουσία της Χ.Α. σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό πως θεωρεί ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή στη Θεσσαλονίκη. Σε συλλαλητήριο καλεί μαζικούς φορείς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά

"Ανεπιθύμητοι οι εκφραστές της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή". Αυτό τονίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά καλεί σε συλλαλητήριο τους μαζικούς φορείς.

Η ανακοίνωση του ΕΚΘ αναφέρει:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει την αντίθεση του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελών της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Οι εκφραστές του φασισμού είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Τα κηρύγματα μίσους, οι τραμπουκισμοί και οι βίαιες πρακτικές τους, τους καθιστούν ανεπιθύμητους στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές που εφάρμοσε η εγκληματική οργάνωση αποκαλύφθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο, ξεσκεπάζοντας τον πραγματικό της ρόλο. Αντιστεκόμαστε και μαχόμαστε στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις ακρότητες.Μηδενική ανοχή στον φασισμό και τις φασιστικές οργανώσεις.

Από την πλευρά της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά καλεί στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου 21/12 στον Πειραιά (Σωτήρος και Καραΐσκου), με στόχο τη ματαίωση της ρατσιστικής "διανομής τροφίμων" της Χρυσής Αυγής.

"Οι ναζιστές δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής προκαλούν για άλλη μία φορά. 3 μήνες μετά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σχεδόν ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, του παιδιού με το ποδήλατο που πήγαινε να πιάσει δουλειά στη λαϊκή στα Πετράλωνα, οι "αντισυστημικοί" -αλλά πάντα με το σύστημα: τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές- οπαδοί του Χίτλερ, οργανώνουν την γνωστή εμετική φιέστα "διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες", που πεινάνε επειδή οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι απολύουν και εξευτελίζουν το μεροκάματο.

Τα τρόφιμα είναι μόνο για Έλληνες, οι ξυλοδαρμοί, οι επιθέσεις και οι δολοφονίες είναι για όλους, για τους μετανάστες, τους αντιφασίστες, τους ομοφυλόφιλους για τον καθένα και την καθεμία που παλεύουν ενάντια στα μνημόνια, το ρατσισμό και το σύστημα που τα γεννάει. Στην γειτονιά μας ξέρουμε πολύ καλά πως έχουν «αξιοποιήσει» την κρατική επιχορήγηση που κόπηκε μόλις πριν από λίγες μέρες παρά το γεγονός ότι ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του έχουν αναγκαστεί να παραδεχτούν ότι είναι μία εγκληματική οργάνωση.

Έχουν οργανώσει άπειρες δολοφονικές επιθέσεις και μάλιστα 2 φορές είχαν το θράσος – με τις πλάτες της αστυνομίας πάντα – να χτυπήσουν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά στον πιο κεντρικό δρόμο του Πειραιά, μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων, φεύγοντας και τις δύο φορές ανενόχλητοι από την αστυνομία και κυνηγημένοι από την κατακραυγή του κόσμου. Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος και οι μνημονιακές παρατάξεις μέσα στο Δήμο Πειραιά έχουν αρνηθεί επανειλημμένα να βγάλουν και την παραμικρή ανακοίνωση καταδίκης της δολοφονικής δράσης τους, αντίθετα τους έχουν αφήσει να εμφανίζονται στο κέντρο του Πειραιά και να πραγματοποιούν εξορμήσεις και συγκεντρώσεις ακόμα και μετά τη δολοφονία του Φύσσα και την προφυλάκιση των βουλευτών τους. Έχουν και τώρα αργήσει να βγάλουν την οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι ο δήμαρχος που στέλνει τη δημοτική αστυνομία να κυνηγάει τους μετανάστες – μικροπωλητές, να τους συλλαμβάνει την ώρα που προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάματό τους, να τους καταστρέφει με μανία την πραμάτειά τους, που κάνει τα στραβά μάτια όταν οι φασίστες βγαίνουν για να σπείρουν τον τρόμο στη γειτονιά μας, όταν βρωμίζουν την πόλη μας με τα φυλλάδιά τους, θα κάνει και τώρα οτιδήποτε για να τους σταματήσει. Θα το κάνουμε εμείς, οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες του Πειραιά.

Ο αντιφασιστικός ξεσηκωμός που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ανάγκασε την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να σταματήσει να καλύπτει τόσο απροκάλυπτα τη ναζιστική Χ.Α και να στείλει με εγκληματική καθυστέρηση στη φυλακή τον "φύρερ" και τον υπαρχηγό της Χ.Α καθώς και λίγους βουλευτές και στελέχη της που εμπλέκονταν άμεσα με τη δολοφονία του. Δεν εφησυχάζουμε όμως!

Ξέρουμε ότι το αστικό κράτος, οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο θέλουν να διατηρήσουν μια «κουρεμένη» Χ.Α για να την χρησιμοποιούν συμπληρωματικά στο μνημόνιο, την κρατική καταστολή, την αστυνομία και τα δικαστήρια ενάντια σε όσους αγωνίζονται για το μεροκάματο, για το δικαίωμα στην απεργία, για την προστασία της φύσης και της ζωής τους, για τα δημόσια αγαθά, για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα της εποχής μας.

Για να σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της υποταγής στους εργοδότες. Για αυτό το λόγο αφήνουν και τον Κασιδιάρη να κυκλοφορεί ελεύθερος παρότι κάθε μέρα έρχεται στη δημοσιότητα και μία νέα αποκάλυψη για την εγκληματική δραστηριότητά του. Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να καταφέρουμε να μπουν στη φυλακή όλοι οι εγκληματίες (βουλευτές ή στελέχη) της Χ.Α και να πληρώσουν για τα ρατσιστικά εγκλήματά τους, να ξηλωθεί όλος ο μηχανισμός μέσα στην αστυνομία που τους κάλυπτε ή ακόμα και τους συνέδραμε στην εγκληματική δράση τους, για να σταματήσουν τα βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα, για να κλείσουν όλα τα κολαστήρια – στρατόπεδα συγκέντρωσης, για να τους πετάξουμε έξω από τις γειτονιές μας. Όμως τον δρόμο αυτό θα τον βαδίσουμε μέχρι το τέλος! ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ", καταλήγει η ανακοίνωση.

SHARE: