Ο Ομπάμα στην Ακρόπολη. Ένα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα

Ο Ομπάμα στην Ακρόπολη. Ένα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα

Ιδιωτική ξενάγηση για τον απερχόμενο Αμερικανός πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στον Ιερό βράχο και στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Εκπληκτικές φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου!

Ένα παιδικό του όνειρο εκπλήρωσε ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, επισκεπτόμενος το πρωί της Τετάρτης τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Τόσο το μνημείο, όσο και ο περιβάλλων χώρος και οι δρόμοι στο κέντρο είχαν από νωρίς αποκλειστεί, ώστε να μπορέσει ο πλανητάρχης να προσεγγίσει και να περιηγηθεί στον χώρο.

Η δρ. Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, ανέλαβε το έργο της ξενάγησης του Μπαράκ Ομπάμα στον αρχαιολογικό χώρο.

Φωτογραφίες από την ξενάγηση ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στο Twitter ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου για το Associated Press, Josh Lederman, ενώ λίγο αργότερα δημοσίευσε και η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του στο Facebook, βίντεο με σύντομη δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα, από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Αμέσως μετά – κι αφού έκανε μία στάση, για αλλαγή ρούχων – επισκέφτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης.

Ήδη πάντως, από την Τρίτη, στην αντιφώνησή του στο επίσημο προς τιμήν του δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη χώρα μας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην ελληνική φιλοξενία.

Επικαλέστηκε μάλιστα λόγια του Περικλέους, λέγοντας… “και προς την ευγένεια ακόμα των αισθημάτων μας απέναντι των άλλων, βρισκόμαστε σε αντίθεση με πολλούς, διότι τους φίλους μας επιδιώκουμε να αποκτήσουμε όχι ευεργετούμενοι από αυτούς, αλλά ευεργετούντες αυτούς”.

Ακόμη, προανήγγειλε την αναφορά του στην ομιλία του στο Ίδρυμα Νιάρχος, με την οποία κλείνει η διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα, υπερτονίζοντας την αγάπη της Ελλάδας και των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Οι Έλληνες είναι δικαίως υπερήφανοι ως ιδρυτές των Αγώνων καθώς και για τον Λεωνίδα τον Ρόδιο που για 2000 χρόνια κράτησε το ρεκόρ με 12 ατομικά Ολυμπιακά Μετάλλια, τα περισσότερα από κάθε αθλητή και εμείς οι Αμερικανοί είμαστε υπερήφανοι για τον Μάικλ Φελπς που πέτυχε ένα καινούργιο ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι”, είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα