Γεωργιάδης: “Ζητάμε προσωπικό, δεν διώχνουμε” στον χώρο της υγείας

Γεωργιάδης: “Ζητάμε προσωπικό, δεν διώχνουμε” στον χώρο της υγείας
Eurokinissi

1.250 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όχι όμως γιατροί, θα ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας. Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας για το ενδεχόμενο απολύσεων

Δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς από το χώρο της Υγείας, καθώς «υπάρχουν μεγάλα κενά» διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ανέφερε ότι σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο καθεστώς της κινητικότητας 1.250 υπάλληλοι, πλην γιατρών, και δεσμεύτηκε ότι η μετακίνηση του κάθε υπαλλήλου θα γίνει εντός της εκάστοτε υγειονομικής περιφέρειας. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι «όσοι βγουν σε καθεστώς κινητικότητας δεν θα χρειαστεί να περιμένουν 8 μήνες για τη νέα τοποθέτηση».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν πρόκειται αιφνιδιάσει κανέναν και πρόσθεσε ότι, αφού επισκεφθεί όλους τους εμπλεκόμενους, θα έχει εντός της εβδομάδας συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να «συνεννοηθούν πλήρως».

Σχετικά με τις αλλαγές στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «υπάρχουν νοσοκομεία, στα οποία θα επέλθουν αλλαγές, τόσο για καλύτερες παροχές υγείας, όσο και για εξοικονόμηση χρημάτων» και αναφέρθηκε στην αλλαγή χαρακτήρα ορισμένων νοσοκομείων. Όπως είπε, τα νοσοκομεία που δεν έχουν πληρότητα θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα μετατραπούν σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας αστικού τύπου.

Σημείωσε, επίσης, ότι το Δημόσιο προσανατολίζεται να αναθέσει σε ιδιώτες τον έλεγχο της αναγκαιότητας των επεμβάσεων και της ορθής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως είπε, ο έλεγχος αυτός θα γίνεται στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίες πρώτα ελέγχουν και μετά αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα