Γιούνκερ: Θα δώσω λίστα Ελλήνων καταθετών στο Λουξεμβούργο, αν μου ζητηθεί

epa03201713 Luxembourgian Prime Minister and President of the Euro Group, Jean-Claude Juncker, speaks in Hamburg, Germany, 30 April 2012. Mr Juncker attended a debate on the euro crisis.  EPA/BODO MARKS
epa03201713 Luxembourgian Prime Minister and President of the Euro Group, Jean-Claude Juncker, speaks in Hamburg, Germany, 30 April 2012. Mr Juncker attended a debate on the euro crisis. EPA/BODO MARKS EPA

Πρόθυμος να παραδώσει λίστα Ελλήνων καταθετών στο Λουξεμβούργο ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε περίπτωση που το ζητήσουν οι ελληνικές αρχές

Έτοιμος να δώσει λίστες με Έλληνες καταθέτες στο Λουξεμβούργο δήλωσε ο πρωθυπουργός του Δουκάτου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξή του, λίγες ημέρες πριν από την άφιξή του στην Αθήνα, ο κ. Γιούνκερ είπε πως εάν οι ελληνικές αρχές ζητήσουν λίστα με τους Έλληνες καταθέτες εκείνος θα την δώσει. Τόνισε, επίσης, ότι ολόκληρη η Ευρωζώνη θα πρέπει να κάνει το ίδιο.

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι από τη λιτότητα έπεσε πολύ μεγάλο βάρος στους ώμους των έντιμων Ελλήνων και ότι οι φτωχοί βυθίστηκαν ακόμη πιο βαθιά στη φτώχεια, τη στιγμή που οι πλούσιοι δεν συμμετείχαν όσο θα έπρεπε στις προσπάθειες.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ειδησεογραφικό ιστότοπο του γερμανικού Χρηματιστηρίου (MarketNews International - MNI) και στο Euro2day.gr, παρά το γεγονός ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι τεράστια, η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε ποτέ από το Λουξεμβούργο να δώσει τη λίστα με τους Έλληνες καταθέτες στο Δουκάτο για να κάνει ελέγχους. Μάλιστα ο ίδιος είπε ότι ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές στο Λουξεμβούργο να κάνουν έλεγχο σε όλες τις καταθέσεις που προέρχονται από την Ελλάδα.

Κατηγόρησε, δε, τους Ευρωπαίους -και συγκεκριμένα τις πλούσιες χώρες- για τη μη ανάληψη δράσης αναφορικά με το θέμα αυτό, λέγοντας ότι θα έπρεπε και αυτοί να υψώσουν τείχος κατά της φοροδιαφυγής στη χώρα μας αντί να επωφελούνται από αυτή.

Ως παράδειγμα ανέφερε πρόσφατη επίσκεψή του στη Φρανκφούρτη, όπου έβλεπε, όπως είπε, στα παράθυρα γερμανικών τραπεζών πινακίδες στα ελληνικά που καλούσαν τους συμπατριώτες μας να μεταφέρουν εκεί τα κεφάλαιά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο, χαλαρώστε τη λιτότητα

SHARE:

24Media Network