Παραιτήθηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, συμμετέχει στην συνεδρίαση του συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) ** Ελεύθερη η χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. Να αναφέρεται ως πηγή το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. **
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, συμμετέχει στην συνεδρίαση του συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) ** Ελεύθερη η χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. Να αναφέρεται ως πηγή το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ** EUROKINISSI

Σε ανασχηματισμό αναμένεται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Ποιοι υπουργοί έχουν υποβάλλει παραίτηση. Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο

Τη συνοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου κλονίζει το Μνημόνιο 2, καθώς κόμματα και βουλευτές δείχνουν να μην μπορούν να αντέξουν το πολιτικό κόστος των δυσβάστακτων μέτρων .

Μετά την παραίτηση των 4 υπουργών του ΛΑΟΣ, πριν λίγα λεπτά παραιτήθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

ADVERTISING

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωσή της .

Πιστεύετε ότι θα περάσουν τα νέα μέτρα από τη Βουλή. Aπαντήστε στο poll του NEWS 247 .

Τι προηγήθηκε

Το κλίμα είχε επιδεινωθεί από το βράδυ της Πέμπτης, μετά την απαξιωτική συμπεριφορά των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup προς την Ελλάδα, καθώς δεν πείσθηκαν από τη συμφωνία αρχηγών-Παπαδήμου και έθεσαν τρεις όρους για να εγκρίνουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος καρατζαφέρης ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα και έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό θέτοντας στη διάθεσή του τις παραιτήσεις των 4 υπουργών του κόμματος .

Την ίδια στιγμή έξω από τη Βουλή, επικρατούσε ένταση με χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν ενάντια στα νέα μέτρα.

Το υπουργικό που θα κρίνει τις εξελίξεις

Όλα θα κριθούν στο υπουργικό συμβούλιο που θα γίνει το απόγευμα με το Μέγαρο Μαξίμου να διαρρέει ότι όποιος διαφωνεί με το Μνημόνιο 2, μπορεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Τα σενάρια έχουν φουντώσει, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για να συρθεί η Ελλάδα σε μια πολιτική κρίση πολλών ημερών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, είναι πιθανό να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό, αντικαθιστώντας τους υπουργούς του ΛΑΟΣ, οι οποίοι θα παραιτηθούν και επισήμως κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

"Είναι εύλογο ότι θα γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης και οι υπουργοί του δεν θα μείνουν στην κυβέρνηση από τη στιγμή που ο ΛΑΟΣ δεν στηρίζει τη συμφωνία για τη βοήθεια", δήλωσε o κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Ακόμα όμως και αν αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα με τους υπουργούς του ΛΑΟΣ, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στην ψηφοφορία της Κυριακής, με βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να προαναγγέλλουν "αντάρτικο".

Ενδεικτικά αναφέρουμε την παραίτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Στασινού, αλλά και την αιχμηρή αποστολή της Μιλένας Αποστολάκη, που αρνείται να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Αρκετοί ακόμα βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Δ. Σταμάτης και ο Χ. Μαγκούφης, δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας αναβλήθηκε, την ίδια ώρα που στο ΠΑΣΟΚ είναι σε εξέλιξη συνάντηση κορυφαίων στελεχών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

SHARE:

24Media Network