Η Αθήνα αποχαιρέτησε τον Μπαράκ Ομπάμα

Η Αθήνα αποχαιρέτησε τον Μπαράκ Ομπάμα

Αναχώρησε για το Βερολίνο ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τη διήμερη επίσκεψή του στη χώρα μας. Μαζί του στο αεροδρόμιο τον συνόδευσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Στις 16:00 αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη διήμερη παραμονή του στην Ελλάδα. Τον Μπαράκ Ομπάμα συνόδευσε στο αεροδρόμιο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αναχώρηση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από το αεροδ΄ρομιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Αναχώρηση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από το αεροδ΄ρομιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) Eurokinissi

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτισε τον Αμερικανό πρόεδρο και στο Twitter, με τρεις αναρτήσεις.

Επόμενος σταθμός είναι το το Βερολίνο, όπου ο κ. Ομπάμα θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ. Ο Αμερικανός πρόεδρος αποχαιρέτισε τη χώρα με μια ομιλία – ορόσημο από το Ίδρυμα Νιάρχος. Ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε την ομιλία του, μιλώντας και πάλι στα ελληνικά. “Γεια σας, καλησπέρα”, είπε ενώ αναφέρθηκε στο φιλότιμο και στην αρχαία Ελλάδα.

Ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" με θέμα τις αξίες της δημοκρατίας και τη διαχρονικότητά τους την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

«Όλοι ζούμε κάτω από το ίδιο φεγγάρι. Σε όλες τις κοινωνίες και τις χώρες υπάρχει περισσότερο φιλότιμο, όπως λένε οι Έλληνες. .. Φιλότιμο. Το βλέπω κάθε μέρα και αυτό μου δίνει ελπίδα… Στο τέλος τα πάντα εξαρτώνται από μας. Ο πιο σημαντικός θώκος είναι αυτός του πολίτη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Έχουμε χρέος στην Ελλάδα, για την αλήθεια, την πίστη… Εδώ πριν από 25 αιώνες, στους βράχους αυτής της πόλης δημιουργήθηκε μια νέα ιδέα, η Δημοκρατία και το κράτος», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

«Ο Περικλής ενέπνευσε με το Σύνταγμα, είπε ότι τα δικαιώματα πρέπει να είναι γραμμένα… Καθόλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας η φλόγα άναψε εδώ στην Αθήνα και ποτέ δεν έσβησε», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Αυτό που πιστεύω μετά από 8 έτη στην προεδρία των ΗΠΑ είναι η ζωή δια της αξιοπρέπειας. Αυτά τα μαθήματα εν συνόλω είναι παγκόσμια και είναι μαθήματα που καίνε σε κάθε ανθρώπινη καρδιά» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων, συνεχάρη τον ελληνικό λαό και τον Αλέξη Τσίπρα ενώ αναφέρθηκε και στις αποτυχίες της παγκοσμιοποίησης.

«Δεν πρέπει να μεταναστεύετε για να βρείτε δουλειά. Πρέπει να μείνετε εδώ και να μεγαλουργήσετε…. Η Δημοκρατία γίνεται απλούστερη όταν όλοι τρώνε το ίδιο φαγητό και λατρεύουν τον ίδιο Θεό», είπε μεταξύ άλλων ο Μπαράκ Ομπάμα.

 

Νωρίτερα, ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε πραγματικότητα ένα παιδικό του όνειρο καθώς επισκέφτηκε την Ακρόπολη. Όταν ολοκληρώθηκε η ξενάγηση, ο Αμερικανός Πρόεδρος μετέβη στο νέο αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης, όπου τον περίμενε για να τον ξεναγήσει ο πρόεδρος του Μουσείου, Δημήτρης Παντερμαλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα