Η Ελλάδα διαψεύδει την Αυστρία. Η σκληρή απάντηση Μουζάλα

Η Ελλάδα διαψεύδει την Αυστρία. Η σκληρή απάντηση Μουζάλα
Ο ΑΝΑΠΛ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Ο κ. Μουζάλας αδειάζει την υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας κατά την οποία ο Έλληνας υπουργός φέρεται να δήλωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της

Σε διάψευση των δηλώσεων της υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, σύμφωνα με τις οποίες ο Γιάννης Μουζάλας φέρεται να της είπε πως η χώρα του δεν μπορεί να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα, προχώρησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Η Ελλάδα και ο κ. Μουζάλας ισχυρίζονται σε όλους τους τόνους ότι η χώρα μας φυλάττει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σύνορά της που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο κατηγορεί την κ. Μικλ- Λάιτνερ ότι «παρασύρει την Αυστρία σε όλο και πιο εχθρικές ενέργειες απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να δικαιολογήσει τις προηγούμενες αντιευρωπαϊκές μονομερείς ενέργειές της και την απομόνωση που αυτές προκάλεσαν».

Ενέργειες και δηλώσεις σαν αυτές «δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος αλλά στη διόγκωσή του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ παραπέμποντας στην ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβη και με αρκετή δόση ειρωνείας σχολίασε πως «επιτέλους κάτι κινείται» και επισήμανε ότι τώρα θα υπάρχει και η δυνατότητα να μπορέσει να ενημερωθεί άμεσα η Αθήνα ως προς την κατάσταση στην Αυστρία, όπως επίσης και κατά μήκος της «Διαδρομής των Βαλκανίων». Πρόσθεσε επίσης πως η Αυστρία δεν έχει καμία κατανόηση για το ότι δεν μπορούν να προστατευτούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ στην Ελλάδα και παρατήρησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επενδύσει για την προστασία τους έως το 2013 πάνω από 380 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι το 2020 το ποσό θα υπερβεί τα 800 εκατομμύρια ευρώ – και πως, εκτός τούτου, η Frontex προσφέρει τη μεγαλύτερη προστασία για την Ελλάδα. Ωστόσο, κατά την άποψή της, ενόσω δεν προστατεύονται τα ελληνικά εξωτερικά σύνορα, η ΕΕ θα έχει περιορισμένη ικανότητα δράσης.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα