Η κυβέρνηση “βάζει μπροστά” τον Πικραμμένο απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και Ράμμο

Η κυβέρνηση “βάζει μπροστά” τον Πικραμμένο απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και Ράμμο
Παναγιώτης Πικραμμένος ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της ΑΔΑΕ άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας για τις υποκλοπές. Καρφιά και για Βενιζέλο- Αλιβιζάτο.

Για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας για τις υποκλοπές, ενώ άφησε αιχμές και κατά του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου.

Ο κ. Πικραμμένος επικαλέστηκε την ιδιότητα του ως πρώην δικαστικός λειτουργός και δήλωσε ότι ζήτησε και έλαβε το λόγο για να σταθεί “στο πλευρό της ελληνικής δικαιοσύνης”.

Κινήθηκε βεβαίως απολύτως στη γραμμή της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι: “Εφόσον οι υποκλοπές έχουνε φτάσει στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης έχω την αίσθηση λοιπόν ότι πρέπει να προασπιστούμε το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης και να μην την εργαλειοποιούμε ανάλογα με το αν βγάζει αποφάσεις που μας αρέσουν ή που δε μας αρέσουν.”

Ο κ. Πικραμμένος μάλιστα στο σημείο αυτό απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, λέγοντας ότι “στη Γαλλία έχουν ξεσπάσει πολλά σκάνδαλα υποκλοπών από Γάλλους Προέδρους”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κ. Ράμμο, υπενθυμίζοντας ότι συνυπηρέτησαν επί σχεδόν 25 χρόνια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δηλώνοντας ότι είχαν “πολύ φιλικές σχέσεις”, προκειμένου να υποστηρίξει πως δε στρέφεται κατά του προσώπου του κ. Ράμμου, αλλά κατά των θέσεων τις οποίες παίρνει η ΑΔΑΕ.

“Έχει ανακύψει ένα θέμα ως προς τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ, το εύρος των αρμοδιοτήτων και τον τρόπο με τον οποίον η ΑΔΑΕ ασκεί αυτές τις αρμοδιότητες και όλοι επιτέθηκαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη γνωμοδότηση την οποίαν έκανε”, σημείωσε ο κ. Πικραμμένος, υπερασπιζόμενος τον Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρέθεσε πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΑΕ για παραβίαση της εκ του συντάγματος εκπορευόμενης ανεξαρτησίας της Αρχής από τη γνωμοδότηση του κυρίου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αναφέρθηκε επίσης στο άρθρο του μέλους της ΑΔΑΕ, Κατερίνας Παπανικολάου, σχολιάζοντας αιχμηρά ότι “|περισπούδαστα ερμηνεύει ποιες είναι αυτές οι αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ.”

Ο κ. Πικραμμένος επικαλέστηκε παλαιότερη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επί ερωτήματος της Διευθύνσεως Ασφαλείας Αττικής του έτους 2009, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

“Την απόφαση της δικαστικής αρχής για την άρση του απορρήτου της ελεύθερης επικοινωνίας όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 19 του συντάγματος και τον εκάστοτε ισχύοντα εκτελεστικό νόμο και το εάν η άρση έγινε συννόμως αρμόδια να κρίνει είναι μόνον η ίδια η δικαιοσύνη μέσω των οργάνων της.

Η συσταθείσα με το νόμο του ’03 αρχή διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών ούτε νομιμοποιείται ούτε δικαιούται να ελέγξει με οποιοδήποτε τρόπο αμέσως ή εμμέσως το εάν η δικαιοσύνη δια των οργάνων άσκησε συννόμως ή μη το δικαίωμα άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών ενώ η θέσπιση τέτοιας διατάξεως θα ευρίσκετο εκτός της συνταγματικής τάξεως.”¨

Ο κ. Πικραμμένος ανέφερε ότι στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και δύο μεταγενέστερες γνωμοδοτήσεις του 2009 και του 2011 και διερωτήθηκε “που ήταν οι κύριοι συνταγματολόγοι όταν με τόση ευκολία εστράφησαν κατά του προσώπου του κυρίου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου;”

Στο σημείο αυτό βεβαίως άφησε αιχμές και κατά Βενιζέλου- Αλιβιζάτου, που έχουν εκφράσει την αντίθεση τους ως συνταγματολόγοι με την παρέμβαση Ντογιάκου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε: “Εγώ δεν λέω ότι ο ένας έχει δίκιο και ο άλλος έχει άδικοι. Εγώ λέω ότι αυτό είναι αζήτητο και το ζήτημα αυτό θα το λύσουν τελικά τα δικαστήρια” και πρόσθεσε: “Όλοι είμαστε σύμφωνοι σε αυτό. Ας αφήσουμε λοιπόν τη δικαιοσύνη να κάνει ήσυχη τη δουλειά της, ας μην την εργαλειοποιούμε ανάλογα με το αν μας αρέσει ή όχι οι αποφάσεις της και να μη σπεύδουμε να λέμε ότι εμείς ξέρουμε τι κάνουμε και οι άλλοι υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά τους και λοιπά και λοιπά”.

Ο κ. Πικραμμένος απάντησε όμως και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνο Χήττα, που δήλωσε προηγουμένως ότι ελπίζει οι δικαστές του Αρείου Πάγου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

“Δεν μπορεί να τους θέλουμε τους δικαστές όπως μας βολεύει, και να μην τους θέλουμε όποτε δεν μας βολεύει. Ή έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη ή δεν έχουμε και επειδή ο αρχηγός ο κύριος αρχηγός της αξιωματικής αντιπ9ολίτευσης είπε ότι υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, αν και επιτρέψτε μου να ακριβολογήσω.

Κύριε Πρόεδρε, δεν ξέρω για το Βερολίνο. Εγώ για την Αθήνα μιλάω. Ο κύριος Ράμμος με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό του, εδώ δεν ενεργεί ως δικαστής. Δεν ενεργεί ως δικαστής ο κύριος Ράμμος. Ενεργεί ως διοικητικό όργανο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο”, δήλωσε με αυτή την αφορμή ο κ. Πικραμμένος, προσθέτοντας: “Ούτε εγώ είμαι δικαστής. Έχω την τιμή να είμαι μέλος της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας αυτή τη στιγμή. Ήμουνα Δικαστής, μέχρι το 2012.”

Ο κ. Πικραμμένος σχολίασε επίσης: “Πως αντιμετωπίσαμε τους Έλληνες Δικαστές και την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας όταν έβγαλε την απόφαση για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες; Τους Δικαστές που βγάλανε αυτή την απόφαση τους λοιδορήσατε και τους απειλήσατε.

Και τι κάνανε αυτοί οι Δικαστές τότε όταν έβγαλαν αυτή την απόφαση; Προασπιζόταν το κύρος και τις αρμοδιότητες μίας Ανεξάρτητης Αρχής. Αυτό το πράγμα ακριβώς έκαναν.”

Τέλος επανέλαβε: “Ας αφήσουμε λοιπόν τους Δικαστές στην ησυχία τους και είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους και θα έχουμε το αποτέλεσμα το οποίο πρέπει.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα