ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιός του Όθωνα Πικραμμένου, ιδιοκτήτη της 'Εταιρίας Ελληνικού και Ξένου Τύπου', με καταγωγή από την Πάτρα. Είναι βουλευτής Επικρατείας ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις εκλογές 7ης Ιουλίου 2019. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη που ανακοινώθηκε στις 8 Ιουλίου 2019. Πρωθυπουργός της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης της Ελλάδας τον Μάιο του 2012. Αποφοίτησε το 1963 από την Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε νομικά στην Νομική Σχολή Αθηνών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα το Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Παρισίων ΙΙ. Ακολούθησε καριέρα δικαστικού διοριζόμενος στις 5 Ιουνίου 1976 εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το 1978 προήχθη σε πρωτοδίκη, το 1981 σε πάρεδρο, το 1993 σε σύμβουλο και το 2007 σε αντιπρόεδρο υπαγόμενος στο Ε΄ τμήμα του Σ.τ.Ε. Το 2010 επελέγη για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Μάϊο του 2012 οπότε και έλαβε εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης ως πρωθυπουργός της Ελλάδας σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος. Την περίοδο 2005 - 2010 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές ενώ την περίοδο 1992 - 1993 εργάστηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού. Ως δικαστικός έχει εκδόσει σημαντικές αποφάσεις. Έκρινε αντισυνταγματική την προσωποκράτηση για χρέη ενώ ήταν εισηγητής στην υπόθεση του δασικού νόμου (2003), στην υπόθεση του Μουσείου της Ακρόπολης και στην υπόθεση του γηπέδου της Α.Ε.Κ. απαγορεύοντας την κατασκευή του.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Θεσμικό ατόπημα του κ. Πικραμμένου

"Διερωτώμεθα προς τι το μεγάλο ενδιαφέρον του κ. Αντιπροέδρου για συγκεκριμένη υπόθεση και πώς γνωρίζει τις λεπτομέρειες που ο ίδιος ανάφερε για την υπόθεση αυτή" σημειώνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος

Ανακοίνωση Πικραμμένου για twitter: Πλαστός ο λογαριασμός – Ζήτησα την παρέμβαση της ΕΛΑΣ

Ξαναχτύπησε ο Ιταλός φαρσέρ Ντεμπενεντέτι. Γράφοντας ως "Πικραμμένος", επιχείρησε να διασπείρει Fake News. Η ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.