Η στρατηγική Μητσοτάκη για την υπόθεση Καμμένου

Η στρατηγική Μητσοτάκη για την υπόθεση Καμμένου
Το 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI /Γιάννης Παναγόπουλος) Eurokinissi

Με ποιους στόχους προσέρχεται στη βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ και που επικεντρώνει τα πυρά της η αξιωματική αντιπολίτευση

Να βάλει στο κάδρο μιας υπόθεσης, που η ΝΔ καταγγέλλει ως σκάνδαλο, τον ίδιο τον πρωθυπουργό θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα έχει σήμερα από το βήμα της βουλής μια τετ α τετ αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση του Πάνου Καμμένου και τη συμφωνία πώλησης πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Στόχος της ΝΔ μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να παρευρίσκεται στην επίκαιρη επερώτηση των γαλάζιων βουλευτών προς τον υπουργό Άμυνας είναι να ταυτίσει τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο και σε αυτό το πλαίσιο να φέρει σε αντιπαράθεση τον πρωθυπουργό με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο των εσωκομματικών αντιδράσεων στο κυβερνών κόμμα για τη συμφωνία πώλησης πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Ήδη από την Παρασκευή η ΝΔ έδειξε τις προθέσεις της με την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την εκπρόσωπο του κόμματος Μαρία Σπυράκη η οποία τα ερωτήματα που έθετε η ΝΔ προς τον Πάνο Καμμένο τα απηύθυνε απευθείας προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Κυρίαρχο στοιχείο με το οποίο ξεδιπλώνει το σχεδιασμό της η ΝΔ είναι το πρόσωπο του Βασίλη Παπαδόπουλου, για τον οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνει υπόνοιες για ιδιαίτερες σχέσεις με τον Πάνο Καμμένο και ταυτόχρονα η ΝΔ αμφισβητεί ότι το εν λόγω πρόσωπο είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας στη διακρατική συμφωνία, με βάση τα όσα υποστηρίζει ο υπουργός Άμυνας.

Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη της ΝΔ αφήνουν να εννοηθεί ότι η στρατηγική έντασης με την κυβέρνηση με αιχμή το πρόσωπο του Πάνου Καμμένου θα συνεχιστεί αμείωτη και μετά τη σημερινή συζήτηση στη βουλή καθώς βασικό μέλημα του κ. Μητσοτάκη είναι να πλήξει το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης και να δημιουργήσει ρήγμα στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα