ISYRIZA: Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μεν, μέσω e – mail δε

ISYRIZA: Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μεν, μέσω e – mail δε
Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Πολλοί από όσους εγγράφονται στα μητρώα του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αποφεύγουν να γίνουν πλήρη μέλη του κόμματος και να δίνουν φυσική παρουσία.

Το εγχείρημα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ISYRIZA πηγαίνει καλά σε ότι αφορά τους αριθμούς, όπως βεβαιώνουν άνθρωποι που παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία.

Τι γίνεται όμως όταν τα νέα μέλη, που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα και ειδοποιούνται τηλεφωνικά από τις κατά τόπους οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν το παρών και ως φυσικές παρουσίες σε κάποιες από τις συνελεύσεις των τοπικών; Εδώ το πράγμα χωλαίνει…

Οι περισσότεροι ξεκαθαρίζουν, στη σχετική τηλεφωνική επικοινωνία ότι δεν επιθυμούν την πλήρη κομματική ένταξη αλλά αντιθέτως, θέλουν να παρακολουθούν τα πράγματα κρατώντας μόνο την ιδιότητα του “φίλου” του κόμματος. Να λαμβάνουν τη σχετική ενημέρωση στο e-mail τους, να παρακολουθούν τις εξελίξεις αλλά μέχρι εκεί.

Πάρα πολλοί από όσους χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα δεν ενδιαφέρονται (γιατί προφανώς δεν διαθέτουν το χρόνο ή δεν έχουν τη διάθεση) να αποκτήσουν την ιδιότητα του μέλους του κόμματος το οποίο θα αναλάμβανε και υποχρεώσεις δουλειάς με φυσική παρουσία, δεν θέλουν, σε τελική ανάλυση, να υποβάλλουν τον εαυτό τους στη διαδικασία της πλήρους κομματικοποίησης (συμμετοχή σε συνελεύσεις κτλ).

Προφανώς έτσι οι γραμμές του κόμματος δεν πυκνώνουν στο βαθμό που θα ήθελε η ηγεσία. Κόσμος στις τοπικές παρουσιάζεται, προέρχεται μάλιστα στην πλειοψηφία του από την ευρεία αριστερά, ωστόσο οι περισσότεροι μένουν στο σπίτι και αρκούνται στην… ηλεκτρονική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η διαδικασία πάντως συνεχίζεται και δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον τα δεδομένα να διαφοροποιηθούν. Προσώρας όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει περισσότερους φίλους σε… ηλεκτρονικό επίπεδο και λιγότερους σε ρεαλιστικό-πρακτικό. Αλλωστε οι καιροί δεν ευνοούν την έντονη πολιτικοποίηση, πολύς κόσμος παραμένει επιφυλακτικός απέναντι στα κόμματα και δεν εμπιστεύεται την ποιότητα και τη λειτουργία τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version