Κανονικά στον χώρο εργασίας τους οι συμβασιούχοι του Καναλιού της Βουλής

Κανονικά στον χώρο εργασίας τους οι συμβασιούχοι του Καναλιού της Βουλής

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωσή τους, δηλώνουν οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι του Καναλιού της Βουλής

Κανονικά στον χώρο εργασίας τους προσήλθαν οι συμβασιούχοι του Καναλιού της Βουλής οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωσή τους. Οι εργαζόμενοι  καταγγέλλουν εκδικητική αντιμετώπιση από την πρόεδρο της Βουλής.

Σήμερα, παρά την απαγόρευση εισόδου, που από χθες τους είχε γνωστοποιηθεί από τη συντονίστρια του Καναλιού Κατερίνα Κατωτάκη κατόπιν -όπως τους είπε- προφορικής εντολής του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Θαλάσση, οι δημοσιογράφοι προσήλθαν κανονικά στο κτίριο της οδού Αμαλίας όπου στεγάζονται τα γραφεία τους.

Όπως δήλωσαν οι δημοσιογράφοι, οι αστυνομικοί που φυλάνε το κτίριο της οδού Αμαλίας δεν προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να πάνε στα γραφεία τους καθώς δεν υπήρχε καμία γραπτή εντολή.

«Ας σταματήσει πια η στοχοποίηση των απλήρωτων συμβασιούχων δημοσιογράφων με αβάσιμες κατηγορίες. Είμαστε άνεργοι και όχι άβουλοι», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι τους.

Η δημοσιογράφος Άντζελα Τσιφτσή, κάλεσε τον επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη να συναντηθεί και να συζητήσει μαζί τους το πρόβλημα των συμβασιούχων της Βουλής, λέγοντας χαρακτηριστικά «το νομισματοκοπείο από το Σύνταγμα δεν είναι μακριά».

Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος Αλεξία Κουλούρη, σε γραπτή δήλωση της κατηγορεί την πρόεδρο της Βουλής ότι της επιτίθεται προσωπικά «με ανοίκειο, προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και χρησιμοποιώντας εκφράσεις, που δεν συνάδουν με το θεσμικό της ρόλο» και ότι προσβάλλει «τον αγώνα περισσότερων από 30 απλήρωτων συμβασιούχων, τους οποίους η ίδια κατέστησε ομήρους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κωνσταντοπούλου σε διαμαρτυρόμενους καναλιού Βουλής: Υπάρχουν υπάλληλοι-'φαντάσματα'. Τέλος οι διπλοθεσίτες

SHARE:

24Media Network