Κασσελάκης κατά… Κασσελάκη για τις ψήφους των Σπαρτιατών

Διαβάζεται σε 2'
Κασσελάκης κατά… Κασσελάκη για τις ψήφους των Σπαρτιατών
INTIME

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και ξάδερφος του Στέφανου Κασσελάκη Βασίλης έχει μία εκ διαμέτρου αντίθεση απόψη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ψήφους των Σπαρτιατών.

Σε τελείως διαφορετική γραμμή από τον Στέφανο Κασσελάκη στο ζήτημα των ψήφο των Σπαρτιατών βρέθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Κασσελάκης ενισχύοντας την εντύπωση ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει επικοινωνιακή βαβέλ και κομφούζιο.

Ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο ΚONTRA CHANNEL την Τετάρτη, τόνισε ότι οι ψήφοι των Σπαρτιατών είναι ευπρόσδεκτες για το κόμμα του.

Επί λέξει τόνισε τα εξής: “Κοιτάξτε, το παράδοξο είναι ότι κυβερνήσεις οι πολιτικές των οποίων έχουν οδηγήσει και στην άνοδο τέτοιων ακροδεξιών κινημάτων προσπαθούνε να τις απαγορεύσουνε. Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι”.

Αυτή η άποψη είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή που διατύπωσε ο Στέφανος Κασσελάκης (στο Open ενώ αργότερα την έκανε και tweet).

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε με στόμφο: “Άρχισε η μάχη μεταξύ ΝΔ και Βελόπουλου για το ποιος θα κερδίσει τους ψηφοφόρους των νεοναζί «Σπαρτιατών».

Στο ερώτημα «τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών τούς θέλετε;», η δική μου απάντηση είναι ξεκάθαρη:
“ΌΧΙ”.

Μετά τις αντιδράσεις πάντως, ο Βασίλης Κασσελάκης προχώρησε σε “επιδιορθωτική” δήλωση η οποία έχει ως εξής: “Σε χθεσινή μου τοποθέτηση στην εκπομπή της κυρίας Νατάσας Γιάμαλη στο Κόντρα κι απαντώντας σε ερώτηση που αφορά τις ψήφους των Σπαρτιατών εξέφρασα την προσωπική άποψη πως κάθε ανθρωπος αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Από κει και πέρα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όσο και ο Πρόεδρος του Στέφανος Κασσελάκης έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουμε καμία ψήφο από την ακροδεξιά. Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες”.

Η σχετική συζήτηση έχει πλέον πολύ μεγάλη σημασία αφού, μετά απόφαση του Αρείου Πάγου, το μόρφωμα των Σπαρτιατιών αποκλείστηκε από τη διαδικασία των ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε την Τετάρτη τη μη συμμετοχή του κόμματος στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Τις επόμενες ημέρες -ίσως και πριν από το Πάσχα- αναμένεται η απόφαση του εκλογοδικείου, που θα κρίνει το κοινοβουλευτικό μέλλον των Σπαρτιατών αλλά και τις αποφάσεις για τις 12 έδρες που κατέχουν.

Κατά της συμμετοχής του κόμματος στις ευρωεκλογές τάχθηκαν με υπόμνημα στον Άρειο Πάγο η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα