Κατρούγκαλος: Να μην ξανακούσουμε ότι “το Oruc Reis το πήρε ο άνεμος στα νερά μας”

Κατρούγκαλος: Να μην ξανακούσουμε ότι “το Oruc Reis το πήρε ο άνεμος στα νερά μας”
Γιώργος Κατρούγκαλος Eurokinissi

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος κάλεσε την κυβέρνηση να σκληρύνει τη στάση της στα ελληνοτουρκικά.

Mετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι η κάθε πρόκληση της Τουρκίας πρέπει να έχει κόστος.

Αναλυτικά ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται σε επίπεδα που δεν τα είχαμε γνωρίσει μέχρι σήμερα και αυτό απαιτεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλος ο ελληνικός λαός να είναι στρατευμένος σε ένα κοινό εθνικό μέτωπο.

Το εθνικό μέτωπο όμως αυτό έχει ανάγκη από μία αποτελεσματική στρατηγική εξωτερικής πολιτικής, που δυστυχώς δεν τη βλέπουμε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δεν έχει γίνει η επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης, η οποία ήταν αντικείμενο εξαγγελίας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια; Γιατί συνεχίζεται η έμφαση σε μια πολιτική επικοινωνίας και όχι ουσίας, η οποία εξαχρειώνει την επιθετικότητα της Τουρκίας;

Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να εισπράττει κόστος η Τουρκία σε κάθε νέα πρόκληση. Σε κάθε νέα επιθετική συμπεριφορά. Κόστος με κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κόστος που να το εισπράττει στις οικονομικές συναλλαγές της με την Ευρώπη, η οποία αποτελεί το βασικό οικονομικό εταίρο της.

Σαφείς κόκκινες γραμμές. Να μην ξανακούσουμε ότι «το Oruc Reis το πήρε ο άνεμος στα νερά μας».

Προφανώς όλα αυτά πρέπει να είναι προσανατολισμένα στο να ξαναφέρουν την Τουρκία στο τραπέζι του διαλόγου. Να αντιληφθεί ότι με την προβολή ισχύος δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Και μόνο μέσω της διπλωματίας και την προσφυγή στη Χάγη για τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες μπορούμε να έχουμε λύση στη διαφορά μας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα