Κεδίκογλου: Δεν απειλείται η α΄κατοικία όσων δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν

Κεδίκογλου: Δεν απειλείται η α΄κατοικία όσων δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ .(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Εκτός πλειστηριασμών η α' κατοικία εκείνων που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η πρώτη κατοικία εκείνων που έχουν πληγεί από την κρίση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν θα προστατευθεί, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Σίμος Κεδίκογλου διευκρίνισε ότι θα εξαιρεθεί από τους πλειστηριασμούς η α΄κατοικία εκείνων που αποδεδειγμένα, με αντικειμενικά κριτήρια τα οποία θα οριστούν, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Δεύτερος γνώμονας, όπως σημείωσε, θα είναι η προστασία της αξίας των ακινήτων. Σε ό,τι αφορά τον νέο φόρο ακινήτων, υπογράμμισε ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια με στόχο τη δικαιότερη κατανομή των βαρών.

«Ο καλύτερος φόρος είναι ο μηδενικός φόρος. Χρειάζονται όμως έσοδα», επισήμανε και πρόσθεσε πως αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι η μέγιστη δυνατή καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων και με βάση αυτή να γίνει η δικαιότερη δυνατή κατανομή των βαρών.

«Προσπαθούμε να βελτιώσουμε περισσότερο ένα σύστημα που πρέπει να συλλέξει έσοδα αλλιώς θα πρέπει να περικόψουμε από αλλού δαπάνες», εξήγησε,

Με το νέο σχέδιο, όπως είπε, θα υπάρξει ελάφρυνση για τους περισσότερους, η οποία μεσοσταθμικά θα ανέλθει στο 15%.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αναγνώρισε ότι «οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν δείξει υψηλότατο αίσθημα ευθύνης» και πρόσθεσε ότι «πρώτα και πάνω από όλα είναι οι δίαυλοι της κοινωνίας».

Για μια ακόμη φορά ο κ. Κεδίκογλου απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων.

«Μέτρα θα πάρουμε. Οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα δεν πρόκειται να πάρουμε», ξεκαθάρισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα