ΚΚΕ για ΔΕΗ: Να πουν όχι οι εργαζόμενοι στη νέα μορφή ιδιωτικοποίησης

ΚΚΕ για ΔΕΗ: Να πουν όχι οι εργαζόμενοι στη νέα μορφή ιδιωτικοποίησης
ΑΘΗΝΑ-Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια για τα αποτελέσματα του Eurogroup.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στην επιλογή του τρόπου ιδιωτικοποίησης, δηλαδή του τρόπου σφαγής των δικαιωμάτων τους, υποστηρίζει ο Περισσός

Για νέα μορφή ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ κάνει λόγο το ΚΚΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν κάθε μορφή “απελευθέρωσης” της αγοράς ενέργειας.

“Η νέα μορφή ιδιωτικοποίησης με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την ολοκλήρωση της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που απαιτούν από κοινού η ΕΕ, το ΔΝΤ και η αστική τάξη.

Κερδισμένοι θα βγουν για άλλη μια φορά οι ενεργειακοί όμιλοι και τα μονοπώλια της μεγάλης κατανάλωσης βιομηχανικού ρεύματος, ενώ οι εργαζόμενοι του κλάδου και οι λαϊκές οικογένειες θα υποστούν νέες απώλειες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνένοχη γιατί προωθεί συγκεκριμένη πολιτική καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση μέσα στη ζούγκλα της «απελευθερωμένης» αγοράς”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

“Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στην επιλογή του τρόπου ιδιωτικοποίησης, δηλαδή του τρόπου σφαγής των δικαιωμάτων τους”, προσθέτει και καταλήγει: “Μπορούν και πρέπει να αντιπαλέψουν κάθε μορφή προώθησης της πολιτικής της «απελευθέρωσης». Να ανοίξουν αγωνιστικά το δρόμο για ενεργειακό σχεδιασμό με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος, το δρόμο για την εργατική εξουσία.”

Οι συνδικαλιστες της ΓΕΝΟΠ δηλώνουν εν τω μεταξύ έτοιμοι να κατεβάσουν τους διακόπτες. Ερωτηθείς σχετικά από το ραδιόφωνο North ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης ανέφερε χαρακτηριστικά «Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα της απεργίας όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά για τη χώρα και την επιχείρηση». Ανέφερε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα κάνουν γενικές συνελεύσεις Πέμπτη και Παρασκευή για να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν στην πώληση της ΔΕΗ αν τελικά εισαχθεί στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα