Πρώτη συνάντηση Τσίπρα – Φίλη μετά τον ανασχηματισμό

Πρώτη συνάντηση Τσίπρα – Φίλη μετά τον ανασχηματισμό

Προσεκτικά και αποφεύγοντας να μπουν σε έναν κύκλο εσωστρέφειας μετά τον ανασχηματισμό στο Μαξίμου ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα έχοντας επικεντρώσει στο κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης. Συνεδριάζει το απόγευμα στην Κουμουνδούρου το Πολιτικό Συμβούλιο

Προσπαθώντας να αφήσουν πίσω τα «απόνερα» του ανασχηματισμού κυβερνητικές πηγές επέλεξαν να μην κάνουν κανένα σχόλιο για τις «βολές» του Νίκου Φίλη από το Μαρούσι επιλέγοντας να μην ανοίξουν «μέτωπο» με τον υπουργό Παιδείας.

Αυτό που επαναλαμβάνουν  μόνο είναι πως η πολιτική της κυβέρνησης είναι σταθερή, ενώ για όσα ακούστηκαν από απερχόμενους υπουργούς από τα χαρτοφυλάκιά τους τονίζεται είναι ότι οι μεγάλες αποφάσεις παίρνονται συλλογικά και σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου.

Ενδιαφέρον θα έχει το πρώτο τετ α τετ του πρώην υπουργού Παιδείας με τον πρωθυπουργό στο Πολιτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στην Κουμουνδούρου.

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση, πλέον έχει απολύτως στραμμένο το βλέμμα της στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου όπου ευελπιστεί με βάση και τη χθεσινή συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών οικονομικών, να υπάρχει μια συνολική αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος και να παρουσιαστούν και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν για το Μαξίμου χωρίζονται σε 4 στάδια:

–  Κλείσιμο της β’ αξιολόγησης μέσα στον Δεκέμβριο.

–  Ο φάκελος για το χρέος να ανοίξει και να βρεθεί μια ουσιαστική λύση για το βραχυπρόθεσμο κομμάτι του (αναδιαμόρφωση των λήξεων του ανεξόφλητου υπολοίπου των δανείων του EFSF, περιορισμού του κινδύνου του επιτοκίου).

–  Ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση μέσα στον Ιανουάριο.

–  Προετοιμασία για έξοδο στις αγορές.

Για αυτό το λόγο συνεχίζονται στο παρασκήνιο οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς μέχρι τις 14 Νοεμβρίου που θα επιστρέψουν οι θεσμοί, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν ακόμα και τηλεδιασκέψεις του οικονομικού επιτελείου.

Επικοινωνιακή αντεπίθεση

Μέσα σε αυτό το κλίμα από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναδιοργανώνουν τις δομές τους προκειμένου να μη βρεθούν σε θέση άμυνας απέναντι στην αντιπολίτευση.

Σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος θα κάνει το «ντεμπούτο» του στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στους πολιτικούς συντάκτες.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις που θα δώσει ο κ. Τζανακόπουλος σε σχέση με με τον Νίκο Φίλη, καθώς θεωρείται σίγουρο πως θα αποτελέσει ένα από τα βασικά ερωτήματα του πρώτου briefing.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος θα περιγράψει και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης κυρίως για το ζήτημα της β΄ αξιολόγησης.

Αλλαγές, όμως υπήρξαν και στο ισόγειο του Μαξίμου. Την θέση του υπεύθυνου του γραφείου τύπου αναλαμβάνει και πάλι ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Μιχόπουλος, πρώην στενός συνεργάτης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ενώ ο νυν επικεφαλής για τα θέματα τύπου Άγγελος Τσέκερης θα είναι, πλέον Προϊστάμενος του Στρατηγικού Σχεδιασμού της κυβέρνησης.

Νέα Γενική Γραμματέας του πρωθυπουργού στη θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλου αναλαμβάνει η νομικός Ιωάννα Πεππέ.

(πηγή φωτογραφίας: sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα