Κωνσταντοπούλου: Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, φέραμε το χειρότερο μνημόνιο στην ιστορία

Κωνσταντοπούλου: Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, φέραμε το χειρότερο μνημόνιο στην ιστορία

"Όχι απλώς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά δεν διανοηθήκαμε ότι θα φέρναμε απανωτά κατεπείγοντα και το χειρότερο μνημόνιο στην ιστορία, ότι θα αναγκαζόμασταν να φέρουμε εκ νέου την τρόικα", είπε η κ. Κωνσταντοπούλου

Δυναμική παρέμβαση στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, διατυπώνοντας στην ομιλία της εκ νέου τις ενστάσεις της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

"Σήμερα είναι  η μέρα της ευθύνης του ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που πρόκειται να συμβούν. Όχι απλώς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά δεν διανοηθήκαμε ότι θα φέρναμε απανωτά κατεπείγοντα και το χειρότερο μνημόνιο στην ιστορία, ότι θα αναγκαζόμασταν να φέρουμε  εκ νέου την τρόικα", είπε συγκεκριμένα.

"Είναι καλό να θυμόμαστε από που ερχόμαστε και που πηγαίνουμε. Ανοίγουμε δρόμους στην ελπίδα, είπαμε, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση για να φτιάξουμε έναν άλλο κόσμο που είναι  εφικτός και όχι σουρεαλισμός. Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος, είπαμε, και δεν μπορεί να εννοούσαμε ότι οποίος υπερασπίζεται το Σύνταγμα είναι γελοίος", πρόσθεσε για να συνεχίσει:

"Η Αριστερά είναι ικανή για πολλά. Η ιστορία δεν τελείωσε στις 13 Ιουλίου και οι απαντήσεις είναι αβίαστες. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την ευθύνη να ψηφίσει τρίτο μνημόνιο, "όχι", γιατί ο λαός μας ψήφισε για να καταργήσουμε τα μνημόνια.

"Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτρέψει να ψηφιστεί το μνημόνιο και μετά να αποφασίσει; Θα είναι εγκληματικό να κηλιδωθεί  η Αριστερά. Δεν είναι αλήθεια ότι εξαντλήσαμε όλα μας τα όπλα", κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σακελλαρίδης: Δεν μπορούν κάποιοι να απειλούνται με ειδικά δικαστήρια, από ποιους;

Φίλης για Βαρουφάκη: Το μυστικό plan B σημαίνει πραξικόπημα

Η συμφωνία που βάζει τέλος στο τραπεζικό απόρρητο της Ελβετίας

ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού: Ο πρωθυπουργός έκανε τον αγώνα μας σημαία, δεν θα επιτρέψουμε κανέναν εμπαιγμό

Στρατούλης: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην ψηφιστεί τρίτο μνημόνιο

Παραιτήθηκε από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο Ρούντι Ρινάλντι

SHARE: