Κοντονής: Άστοχη η δήλωση Μητσοτάκη για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής EUROKINISSI

Ξεκαθάρισε ότι η μεταγωγή δεν αποφασίστηκε από την κυβέρνηση αλλά από την επιτροπή Μεταγωγών γιατί ο κατηγορούμενος θα έχει πολλές δικαστικές υποχρεώσεις στην Αθήνα

Σκληρή απάντηση στις αιτιάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση «κάνει ό,τι της ζητούν» οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία  έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε κακή έμπνευση» ανέφερε ο κ. Κοντονής σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι η απόφαση της επιτροπής μεταγωγών για μεταφορά στον Κορυδαλλό του κατηγορούμενο για τρομοδέμα Ντίνο Γιαγτζόγλου αποτελεί υποχώρηση της κυβέρνησης στις απειλές των τρομοκρατών. «Είναι άστοχη η δήλωση του Μητσοτάκη. Δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας. Ελπίζω είναι πιο προσεκτικός την άλλη φορά» είπε ο κ. Κοντονής και ξεκαθάρισε ότι την απόφαση δεν την έλαβε η κυβέρνηση αλλά η αρμόδια επιτροπή μεταγωγών.

Ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι υπήρξε αίτημα του Γιαγτζόγλου να μεταφερθεί από τις φυλακές της Λάρισας στον Κορυδαλλό και η επιτροπή μεταγωγών -στο πλαίσιο αναμόρφωσης των φυλακών - αποφάσισε ότι θα είναι και αυτός ο κρατούμενος μέσα σε εκείνους που θα μεταφερθούν. Ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε, μάλιστα, για σωστή απόφαση σημειώνοντας ότι ο Γιαγτζόγλου θα έχει πολλές δικαστικές υποχρεώσεις στην Αθήνα. «Δεν θέλουμε κανένας κατηγορούμενος να πει ότι διαμορφώνονται επαχθείς συνθήκες εις βάρος του» συμπλήρωσε ο κ. Κοντονής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Με γραμμή 'Νόμος και τάξη' στην υπόθεση Γιαγτζόγλου

SHARE:

24Media Network