Κούλογλου για Βενεζουέλα: Διορίσαμε πρόεδρο άλλης χώρας – Ξεκινήσαμε μία διεθνή κατρακύλα

Κούλογλου για Βενεζουέλα: Διορίσαμε πρόεδρο άλλης χώρας – Ξεκινήσαμε μία διεθνή κατρακύλα
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου Eurokinissi

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τη Βενεζουέλα.

Για την ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τη Βενεζουέλα μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου  στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού: “Εχετε καταλάβει τι συνέβη στο ευρωκοινοβούλιο; Διορίσαμε πρόεδρο μια άλλης χώρας. Είναι παραβίαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας. Διολισθαίνουμε σε μία πολιτική ζούγκλας. Εχουμε ξεκινήσει μια διεθνή κατρακύλα. Αποφάσισε ο Τραμπ ότι ο Γκουαϊδό είναι πρόεδρος της Βενεζουέλας. Εμείς είμαστε με τη διεθνή νομιμότητα. Υπάρχουν προβλήματα δημοκρατίας στη Βενεζουέλα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα διορίζουμε ηγέτες. Το καθεστώς Μαδούρο έχει υιοθετήσει αντιδημοκρατικές πρακτικές. Αυτό γίνεται σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Η Βενεζουέλα είναι χωρισμένη στα δύο. Πρέπει να συζητήσουν τα δύο μέρη μεταξύ τους για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές συντεταγμένα. Στην Ισπανία αρέσουν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας, νομίζετε ότι γίνονται για τη δημοκρατία όλα αυτά; Δεν είμαστε ούτε με τον Μαδούρο ούτε με τον Γκουαιδό, είμαστε με τη διεθνή νομιμότητα”.

Σχετικά με τη στάση του Π. Καμμένου: “Δεν έχουν καμία βάση οι απειλές του κ. Καμμένου ο οποίος προσπαθεί να διασωθεί εκλογικά. Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλο ο ευρωβουλευτής μπορεί να μετακινείται και να ψηφίζει διαφορετικά. Στην Ελλάδα έχουμε κομματική δημοκρατία και πρέπει οι βουλευτές να είναι στρατιωτάκια. Στην αντιιπολίτευση τη μια μιλούν για σικέ διαζύγιο την άλλη για εκβιασμούς”.

Για το διάλογο με την κεντροαριστερά: “Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω ότι το άνοιγμα στη σοσιαλδημοκρατία θα αποτυπωθεί και στον ανασχηματισμό και στα ψηφοδέλτια. Ελπίζω ότι θα πάμε στις εκλογές του Οκτωβρίου με προοδευτικές συμμαχίες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα