Φοιτητής από το Κιργιστάν αφήνει άφωνο τον Τσίπρα, μιλώντας του στα ελληνικά. 'Κέρδισε' θέση στο προξενείο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας με θέμα της ομιλίας του: "Ελληνορωσικές σχέσεις και η Ευρώπη - Προκλήσεις και προοπτικές" την Μεγ. Πέμπτη 9 Απριλίου 2015.
(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας με θέμα της ομιλίας του: "Ελληνορωσικές σχέσεις και η Ευρώπη - Προκλήσεις και προοπτικές" την Μεγ. Πέμπτη 9 Απριλίου 2015. (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τι υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε φοιτητή από το Κιργιστάν στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, ο οποίος του μίλησε σε άπταιστα ελληνικά (vid)

Μια ευχάριστη έκπληξη περιλάμβανε η επίσκεψη την Πέμπτη (09/04) του Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, καθώς ένας φοιτητής από το Κιργιστάν τον άφησε άφωνο, μιλώντας του άπταιστα ελληνικά.

Ο νεαρός, αφού συστήθηκε, τονίζοντας ότι είναι ο πρώτος που μαθαίνει την ελληνική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο, εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει διπλωμάτης, ρωτώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό:

"Θέλω να πω ότι μου αρέσει πολύ η ελληνική γλώσσα, η χώρα σας και θα ήθελα να δουλέψω ως διπλωμάτης αλλά τώρα η Ελλάδα και το Κιργιστάν δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις. Μήπως υπάρχει καμία δυνατότητα για την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας;"

Ο κ. Τσίπρας, εμφανώς εντυπωσιασμένος από τον φοιτητή, του υποσχέθηκε χαμογελαστός δουλειά, κάνοντας και ένα μικρό λαθάκι: "Μετά από αυτή την παρουσία που μας γέμισε χαρά, να βλέπουμε να μιλάς τόσο καλά την ελληνική γλώσσα μπορώ να σου υποσχεθώ ότι μόλις φτιάξουμε προξενείο, θα είσαι ο πρώτος Έλληνας πρέσβης εκεί".

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν ήταν η μοναδική ελληνική "πινελιά" κατά την παρουσία του πρωθυπουργού στο Πανεπιστήμιο, καθώς και όταν έφτασε στον χώρο, οι φοιτητές τον υποδέχτηκαν ιδιαίτερα θερμά, λέγοντας "καλημέρα" και "τι κάνετε;".

SHARE:

24Media Network