Κουτσούμπας: Γελοιότητα η πρόταση μομφής πριν τις εκλογές

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (Φωτογραφία αρχείου)
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Η Συμφωνία των Πρεσπών γίνεται μόνο και μόνο για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει, δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο γενικός γραμματέας του Κόμματος.

"Η δικαιολογημένη αγανάκτηση, δυσαρέσκεια και στεναχώρια να γίνουν δημιουργία και να εκφραστούν με κοινωνικούς αγώνες ενάντια στον διπολισμό, τα μονοπώλεια και τον καπιταλισμό με κοινωνική συμμαχία με το ΚΚΕ", δήλωσε μεταξύ των ευχών του για το νέο έτος ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Τζανακόπουλου στο σταθμό μας περί κυβέρνησης ανοχής σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι μπορεί μεν να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία, ωστόσο προκύπτει πολιτικό πρόβλημα.

Κατά τον Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, η Συμφωνία των Πρεσπών γίνεται μόνον και μόνο για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία και χαρακτηρίζοντας γελοιότητα το ενδεχόμενο μιας πρότασης δυσπιστίας από τη Νέα Δημοκρατία λίγο πριν τις εκλογές.

Πρόσθεσε πως το 2019 δεν θα υπάρξει ανάκαμψη του εισοδήματος του λαού καθώς όπως είπε παραμένουν σε ισχύ όλοι οι αντι-λαϊκοί νόμοι. Μίλησε για ματωμένα πλεονάσματα και όξυνση των αντιθέσεων και των φυγόκεντρων τάσεων εντός της Ε.Ε.

Μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, ο κ . Κουτσούμπας ζήτησε απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος -όπως είπε- είχε χαρακτηρίσει ήρωες τους προστατευόμενους μάρτυρες. "Υπάρχουν ερωτηματικά και σε αυτή την υπόθεση" κατέληξε.

SHARE: