Κουτσούμπας: “Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές μπορεί να δώσει αποφασιστικό χτύπημα στο φασισμό”

Κουτσούμπας: “Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές μπορεί να δώσει αποφασιστικό χτύπημα στο φασισμό”
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας MotionTeam

Από τη Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους αριστερούς, προοδευτικούς πολίτες να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.

Ένα πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης στους αριστερούς, προοδευτικούς πολίτες, σε όλους και όλες που δεν ανέχονται η Ελλάδα να δέχεται τα συγχαρητήρια των ιμπεριαλιστών, να γίνεται η πατρίδα μας μια απέραντη νατοϊκή βάση, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του κόμματος στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. 

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται ζήτησε την ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, γιατί, όπως είπε, μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ θα είναι η πραγματικά προοδευτική απάντηση του λαού στην ακροδεξιά και στον φασισμό. «Η Γιουγκοσλαβία δεν επελέγη τυχαία ως πεδίο θερμής εφαρμογής του νέου ΝΑΤΟϊκού δόγματος. Γεωγραφικά, βρισκόταν στο κέντρο των Βαλκανίων, στην καρδιά μιας περιοχής – σταυροδρόμι δύο παγκόσμιων πολέμων. Μια περιοχή, η οποία σύμφωνα με τον αμερικανονατοϊκό σχεδιασμό, για να μπει κάτω από τον έλεγχό του, στη σκακιέρα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, προϋπόθεση ήταν, ο κατακερματισμός της και η σταδιακή ΝΑΤΟποίησή της», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Η ΝΑΤΟική στρατιωτική επιχείρηση κατά της Γιουγκοσλαβίας, καταγράφηκε στην ιστορία, ως η μεγαλύτερη επιχείρηση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη διάρκεια των 11 βδομάδων που διήρκησαν οι βομβαρδισμοί, πραγματοποιήθηκαν 2.300 αεροπορικές επιδρομές με τη χρήση 1.130 πολεμικών αεροσκαφών. Εκτόξευσαν από τον αέρα συνολικά 420.000 βλήματα, πυραύλους και βόμβες, ενώ χρησιμοποίησαν 37.000 βόμβες διασποράς που προκάλεσαν τις περισσότερες απώλειες στον άμαχο πληθυσμό». Επισήμανε πως χωρίς τη συμβολή της Ελλάδας τότε, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί το αιματοκύλισμα του γιουγκοσλαβικού λαού, αναφέρθηκε στη χρησιμοποίηση από το ΝΑΤΟ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά στρατευμάτων και εξοπλισμού στη Σερβία και παρατήρησε πως οι κομμουνιστές στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα μπήκαν μπροστά, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να εκφραστεί έμπρακτα η αντίσταση του ελληνικού λαού. 

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό, να εμφανίζονται οι ΗΠΑ ως “υπέρμαχοι” των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο, όταν έχουν αιματοκυλήσει τον πλανήτη, καταπατώντας κάθε τέτοια έννοια», δήλωσε και εξέφρασε την ανησυχία σχετικά με την πρόσφατη έκθεση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περιοχή των Βαλκανίων και την κινητικότητα που παρατηρείται, όπως είπε, στο θέμα αλλαγής συνόρων με τα σχέδια για ανταλλαγή εδαφών μεταξύ και Σερβίας-Κοσόβου και τη “μεγάλη Αλβανία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα