news 24/7

K.K.E

Ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Κ.Κ.Ε) στο οποίο Γενικός Γραμματέας είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Φωτό αρχείου: Από την συνεδρίαση της διακομματικής για την ψήφο των αποδήμων

Ψήφος αποδήμων: Ρυθμιστής το ΚΚΕ στη διακομματική και το ζήτημα της επιστολικής ψήφου

Η διακομματική συνεδριάζει στο υπουργείο Εσωτερικών σήμερα. Συζήτηση πάνω στους τέσσερις άξονες της πρότασης Θεοδωρικάκου, η οποία ουσιαστικά κινείται πάνω στους όρους του Περισσού, ενώ επαναφέρει μερικώς το θέμα της επιστολικής για χατήρι του ΚΙΝΑΛ

Εικόνα από την πορεία του ΚΚΕ στην Ερμού

Στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας το ΚΚΕ ενάντια στον πόλεμο στη Συρία

Νέα πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ΚΚΕ στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, ενάντια στον πόλεμο στη Συρία. Από Αιόλου, και Ερμού οι διαδηλωτές κινούνται προς το Σύνταγμα.

Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκλιση υπό προϋποθέσεις με ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για τη ψήφο αποδήμων

"Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή των αποδήμων Ελλήνων, θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες τη σύνθεση ανάμεσα στις προτάσεις που σέβονται τη δημοκρατική αρχή, τη συνταγματική νομιμότητα και τη διεθνή εμπειρία" αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φωτό αρχείου: Από την συνεδρίαση της διακομματικής για την ψήφο των αποδήμων

Ψήφος αποδήμων: Τι προτείνει το ΥΠΕΣ στα κόμματα - Αποδεκτοί όροι του ΚΚΕ- Συνδυασμός κάλπης και επιστολικής

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει ξανά η διακομματική. Η κυβέρνηση αποδέχεται το όριο 30 ετών διαμονής στο εξωτερικό και αναδρομικά, καθώς και τον όρο ελληνικού ΑΦΜ. Προτείνει οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στα προξενεία και στις απομακρυσμένες περιοχές με επιστολική.

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος (Κ) με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη (ΚΑ) και τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών, Θεόδωρο Λιβάνιο (ΚΔ) συνομιλούν με εκπροσώπους κομμάτων στην συνεδρίαση της Διακομματικής επιτροπής για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, στο κτίριο του πρώην υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ψήφος αποδήμων: Το ΚΚΕ βάζει όρο η 30ετία να ισχύει για όλους

Η πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής ασχολήθηκε κυρίως με το όριο διαμονής στο εξωτερικό. "Θέλω να βρούμε λύση" δήλωσε ο Θεοδωρικάκος. Συζητήθηκε επίσης ο όρος του ΚΚΕ για ελληνικό ΑΦΜ, διαφώνησε το ΜεΡΑ25. Αύξηση βουλευτών Επικρατείας, ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του 54.

Φωτογραφια αρχείου

Ψήφος αποδήμων: Ξεκινά ο διάλογος με τα κόμματα- 30ετία και ΚΚΕ τα "κλειδιά"

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής στο Εσωτερικών, με την επιστολική ψήφο να έχει “καεί”. Το κρίσιμο ζήτημα είναι εάν θα μπει όριο διαμονής στο εξωτερικό μέχρι 30 έτη και εάν αυτό θα ισχύει αναδρομικά. Πως το θέμα θα κριθεί στην συνταγματική αναθεώρηση

Τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό

ΚΚΕ για εισβολή στη Συρία: Οι δήθεν κυρώσεις ΗΠΑ-ΕΕ και άλλων "φύλλο συκής" για το "πράσινο φως" που έδωσαν

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρεται στις διαβεβαιώσεις περί "κοψίματος του βήχα" της Τουρκίας μέσω κυρώσεων, λέγοντας πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Τάκης Θεοδωρικάκος

Η συνταγματική αναθεώρηση σημείο-κλειδί για την θέσπιση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού;

Ανοιχτό αφήνει η Κουμουνδούρου το ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ, σε περίπτωση που κατοχυρωθεί συνταγματικά η λήψη περιορισμών στη διευκόλυνση της ψήφου των ομογενών. Καθοριστικές οι συναντήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων με τον υπουργό Εσωτερικών και οι προτάσεις που θα καταθέσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου

Άνοιγμα στο ΚΚΕ για ψήφο αποδήμων: Η κυβέρνηση "καίει" επίσημα την επιστολική ψήφο

Διατεθειμένος να κάνει την υποχώρηση οι απόδημοι να ψηφίζουν στα προξενεία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Περισσό. Τα πολιτικά μηνύματα και οι προσωπικές αναφορές σε Επίτιμο, Μαρίκα, Μαρέβα.

Φωτό αρχείο: Στιγμιότυπο από δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Ψήφος αποδήμων: Και τώρα ελιγμοί στην αναθεώρηση και δεύτερος γύρος διαλόγου

Στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού της συναίνεσης η κυβέρνηση θεωρεί ότι πέτυχε έχοντας αποσπάσει το “ναι” των κομμάτων πλην ΣΥΡΙΖΑ στο να προσμετράται η ψήφος των αποδήμων στην επικράτεια. Τρία καυτά ζητήματα και πως θα λυθούν με στόχο τους 200 και στο στόχαστρο τον Τσίπρα

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Ψήφος αποδήμων: Ο Κουτσούμπας επιμένει και στους τρεις όρους του, περιμένει γραπτά την πρόταση της ΝΔ

Τις θέσεις του Περισσού επανέλαβε στον πρωθυπουργό ο γγ του ΚΚΕ, ο οποίος δήλωσε ότι περιμένει να δει στην πράξη τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο. Τι είπε στο Μητσοτάκη για Τουρκία - ΝΑΤΟ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου

Ψήφος αποδήμων: Ανοιχτός σε προτάσεις ο Μητσοτάκης και επιχείρηση κύκλωσης του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΚΚΕ

Ποια ζητήματα είναι ανοιχτά προς συζήτηση και ποιες “κόκκινες γραμμές” θα θέσει ο πρωθυπουργός στους αρχηγούς για την ψήφο Ελλήνων του εξωτερικού με κύριο στόχο την πίεση στον Τσίπρα και την απομόνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα

"Pompeo Go Home" στο Σύνταγμα

Δύο συγκεντρώσεις ενάντια στην άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας - Μικροένταση στο άγαλμα του Τρούμαν.

Τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό

Το ΚΚΕ ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και το συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς και η νέα συμφωνία για τις βάσεις στο επίκεντρο. Ενδιαφέρον εάν θα απαγορευτεί η πορεία το Σάββατο το μεσημέρι προς την πρεσβεία.

ΚΚΕ για σχόλιο πρωθυπουργού: "Κίνηση για να κρύψει την επίθεση που σχεδιάζει με το νέο πολυνομοσχέδιο"

ΚΚΕ για σχόλιο πρωθυπουργού: "Κίνηση για να κρύψει την επίθεση που σχεδιάζει με το νέο πολυνομοσχέδιο"

Απάντηση στην ανάρτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την 24ωρη απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Τα γραφεία του Κομουνιστικού Κόμματος στον Περισσό

ΚΚΕ: Απαράδεκτα και αντιδραστικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

Το ΚΚΕ εκτιμά, ότι με το νομοσχέδιο για το άσυλο, που θα φέρει για ψήφιση η κυβέρνηση, συρρικνώνονται σε βαθμό εξαφάνισης τα όποια δικαιώματα είχε αφήσει ακόμη όρθια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς θα κριθεί η συναίνεση ή όχι

Τα τετ α τετ του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχουν ως επίσημο αντικείμενο την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, θα είναι όμως εφ’ όλης της ύλης.

ΚΚΕ για τον θάνατο 5χρονου στη Μόρια: "Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου"

ΚΚΕ για τον θάνατο 5χρονου στη Μόρια: "Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου"

"Οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, ο συνωστισμός, η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, ειδικά για τα παιδιά, είναι οι πραγματικές αιτίες της σημερινής τραγωδίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Κουτσούμπας: Η διάθεση για αντίσταση και αντεπίθεση δεν θα σβήσει χάρη στο ΚΚΕ

"Δεν υπάρχει τομέας που ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει στρώσει το έδαφος στη κυβέρνηση της ΝΔ για να ξεδιπλώσει την αντιδραστική της πολιτική" δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην ομιλία του στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Γόντικας και Αμπατιέλος μιλούν στο News 24/7 για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Γόντικας και Αμπατιέλος μιλούν στο News 24/7 για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Γιατί το αγκάλιασε η νεολαία, πώς ξεκίνησε, ποιοι είναι οι κυριότεροι σταθμοί του και τι επιδιώκει φέτος. Το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ανοίγει τις πόρτες του την Πέμπτη και ολοκληρώνεται το Σάββατο, στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.

Στιγμιότυπο από τη Δίκη Χρυσής Αυγής την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Έμειναν οι γιαγιάδες, φύγαμε εμείς"

Ολοκληρώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής η απολογία του φερόμενου Πυρηνάρχη Περάματος, Αναστ. Πανταζή, για την επίθεση κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ το 2013. Επιχείρησε να ρίξει όλες τις ευθύνες στους παθόντες.