Κρέτσος: Δεν έκρυψα τη δυσαρέσκεια μου με την αρνητική γνωμοδότηση του ΚΑΣ

Κρέτσος: Δεν έκρυψα τη δυσαρέσκεια μου με την αρνητική γνωμοδότηση του ΚΑΣ
O υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος eurokinissi

Ικανοποίηση για τις δεσμεύσεις Κονιόρδου αναφορικά με την διαδικασία αδειοδότησης κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους, εξέφρασε ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Γόνιμη σε διάλογο και μεγάλη σε προσέλευση κοινού ήταν σήμερα η ημερίδα που διοργάνωσε το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Γκρο πλαν στον Ελληνικό Κινηματογράφο -Θεσμοί, Πολιτικές, Δημιουργοί, Νέα Μέσα».

Η κινηματογραφική κοινότητα επικαιροποίησε τα θέματα της και έδωσε την ευκαιρία στους κυβερνητικούς μηχανισμούς να λάβουν υπόψη τους τον προβληματισμό και τα νέα δεδομένα για τον ελληνικό κινηματογράφο. Άλλο κομβικό σημείο στην ημερίδα ήταν η πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ για κινηματογραφικές λήψεις σε αρχαιολογικούς χώρους από ξένες εταιρείες παραγωγής.

«Δεν έκρυψα τη δυσαρέσκεια μου με την αρνητική γνωμοδότηση του ΚΑΣ για κινηματογραφικές λήψεις στο Σούνιο από το BBC αλλά χάρηκα που η υπουργός δεσμεύτηκε να απλοποιήσει τις διαδικασίες» είπε ο Λευτέρης Κρέτσος, ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που ήταν παρών και με ενεργό ρόλο σε όλη την διάρκεια της ημερίδας όπως άλλωστε και η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η οποία χαρακτήρισε «ατυχή» τη σχετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ και τόνισε ότι το θέμα θα επανέλθει στο ΚΑΣ την Μ. Τρίτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα