Κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκινά ο Μητσοτάκης

Κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκινά ο Μητσοτάκης
Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά την Παρασκευή 22 Ιανουα΄ριου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συναντάται την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ στο γραφείο του στη Βουλή

Πρωτοβουλία για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς αναλαμβάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και στο πλαίσιο αυτό θα συναντηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με τα υπόλοιπα κόμματα, ωστόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να ξεκινήσει θεσμικά τον κύκλο επαφών από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που είναι τρίτο κόμμα.

Συνεργάτες του κ.Μητσοτάκη έλεγαν ότι οι επαφές αυτές μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι απαραίτητες και αναγκαίες, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει έναν κυκεώνα προβλημάτων, οι πολιτικές εξελίξεις είναι σημαντικές και η διαπραγμάτευση παραμένει ακόμη ανοιχτή.

Σημειωτέον ότι ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε την πρωτοβουλία για αυτό το ραντεβού μόλις επέστρεψε από τη Μάλτα, όπου πήρε μέρος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τόσο ο κ.Μητσοτάκης, όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό και προς πάσα κατεύθυνση πως δε θα ψηφίσουν τα μέτρα- επακόλουθο μίας ενδεχόμενης συμφωνίας, κάτι που φέρεται να επιθυμεί τόσο το ΔΝΤ, όσο και το Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ανέβει οι τόνοι μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τον μεν κ.Μητσοτάκη να πιέζει τη Χαριλάου Τρικούπη για τη γραμμή των ίσων αποστάσεων από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση με αφορμή την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου, και το δε ΠΑΣΟΚ να εγκαλεί κάθε τόσο τον πρόεδρο της ΝΔ ότι στηρίζει και καλύπτει τις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα