Κύκλος επαφών Κοτζιά σε Ν.Υόρκη, Βερολίνο, Παρίσι τον Μάιο

Κύκλος επαφών Κοτζιά σε Ν.Υόρκη, Βερολίνο, Παρίσι τον Μάιο
Ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς Eurokinissi

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον νέο Αμερικανό ομόλογο του Μ. Πομπέο και τον νέο σύμβουλο ασφαλείας των ΗΠΑ Τζ.Μπόλτον στις 21 Μαΐου. Στη συνέχεια θα δει τον νέο Γερμανό ομόλογο του Χ.Μάας και τον Γάλλο ΥΠΕΞ Ερό. Στα τέλη Αυγούστου θα επισκεφθεί την Κίνα

Καθοριστικές για το μέλλον της εξωτερικής μας πολιτικής αναμένονται οι συναντήσεις που θα έχει το επόμενο διάστημα ο Νίκος Κοτζιάς στο εξωτερικό.

Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών ξεκινά μεγάλη περιοδεία στα κέντρα εξουσίας ανά την υφήλιο, ενώ επίκεινται οι εκλογές στην Τουρκία και εν συνεχεία -πιθανόν- μια νέα προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, η προσπάθεια επίλυσης του Μακεδονικού, οι διεργασίες για συμφωνία – πακέτο με την Αλβανία. Οι εξελίξεις στα παραπάνω θέματα θα επηρεάσουν στον ένα ή τον άλλο βαθμό την προσπάθεια εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, την ίδια στιγμή που η περιοχή κυρίως στη Μέση Ανατολή, αλλά και στα Βαλκάνια, “μυρίζει μπαρούτι”.

Ο Ν. Κοτζιάς, όπως αποκαλύπτει σήμερα το News 24/7, θα συναντηθεί στις 21 Μαΐου στη Νέα Υόρκη με τον νέο αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, αλλά και με τον νέο σύμβουλο εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ – που ιστορικά πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό πρόσωπο, με σημαντικότατες εξουσίες- Τζον Μπόλτον. Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί επίσης στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και θα συναντηθεί με τον ΓΓ του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες, ενώ θα έχει επαφές με γερουσιαστές, στελέχη της ομογένειας, θα μιλήσει σε Πανεπιστήμια και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

Από τη Νέα Υόρκη ο Ν. Κοτζιάς θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 25 Μαΐου και αμέσως μετά θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με τον νέο γερμανό ομόλογό του σοσιαλδημοκράτη Χάικο Μάας και εν συνεχεία στο Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Μαρκ -Ερό.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τέλη Αυγούστου και το Πεκίνο, ενώ υπενθυμίζεται ότι αρχές του φθινοπώρου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα μας ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα