Λαφαζάνης: Στην Ειδομένη καταρρέει και γίνεται κουρελόχαρτο η ΕΕ

Λαφαζάνης: Στην Ειδομένη καταρρέει και γίνεται κουρελόχαρτο η ΕΕ

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, για την προσφυγική κρίση και την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη

«Στην Ειδομένη καταρρέει και γίνεται κουρελόχαρτο η ΕΕ. Στην Ειδομενη καταδικάζονται αμείλικτα η κυβέρνηση και η εθελόδουλη μνημονιακή τάξη πραγμάτων στη χώρα μας», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε εκδήλωση της παράταξης, την Παρασκευή, στο Αγρίνιο, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις προτάσεις της ΛΑΕ.

«Η Ειδομένη δείχνει ότι η ΕΕ, όπως εξελίσσεται, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παρηκμασμένο και αντικοινωνικό, με διαλυτικές τάσεις, μόρφωμα, του οποίου οι κυβερνήσεις έχουν ως κύριο κοινό χαρακτηριστικό μια επαχθέστατη συνένωση ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού, με την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Στην Ειδομένη, επίσης, καταδικάζεται με τον πλέον αμείλικτο τρόπο η κυβέρνηση Τσίπρα και η μνημονιακή πολιτική τάξη, που παραδομένες και εθελόδουλες, για χάρη της Μέρκελ, δεν αποφάσισαν να θέσουν στη Σύνοδο Κορυφής θέμα ανοικτών συνόρων, απειλώντας με βέτο αν χρειαστεί, ενώ την ίδια ώρα από κοινού προωθούν τη μνημονιακή εξόντωση του ελληνικού λαού», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Παν. Λαφαζάνης

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ επισήμανε, επίσης, πως τα κλειστά σύνορα, η ρατσιστική στάση των κυβερνήσεων στα Δυτικά Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη και η άνοδος των ακροδεξιών νεοναζιστικών δυνάμεων, «δείχνουν την παρακμή και τις διαλυτικές τάσεις στην ΕΕ και επαναφέρουν στην ήπειρο όψεις μεσοπολέμου, προμηνύοντας σκοτεινές μέρες», ενώ τόνισε πως το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα από τη ΠΓΔΜ, συνιστά μια τραγική εξέλιξη για τη χώρα μας και τους πρόσφυγες, αλλά και για την Ευρώπη και τον χαρακτήρα της.

«Η Ελλάδα έχει τεθεί στην πράξη εκτός Σένγκεν και με ένα τρόπο στεγανοποιείται έναντι της υπόλοιπης Ευρώπης και ειδικά έναντι της ΕΕ, η οποία παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες», σημείωσε προσθέτοντας ότι η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη και την ΕΕ «μόνο και μόνο για να εφαρμόζει μνημόνια και για να την μετατρέπουν με ευκολία σε μεγάλο στρατόπεδο προσφύγων και διευρυμένης ανθρωπιστικής κρίσης».

Ο Παν. Λαφαζάνης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είπε για άλλη μια φορά ψέματα στον ελληνικό λαό, «ισχυριζόμενος ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ απομόνωσε, τάχα, τις χώρες του Βίζεγκραντ». «Στην πραγματικότητα, τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και όλοι οι αρχηγοί στο Συμβούλιο των αρχηγών των μνημονιακών κομμάτων στη χώρα μας, κατάπιαν, για χάρη της Μέρκελ, το αίτημα για ανοικτά σύνορα, απειλώντας, εφόσον χρειαζόταν και με βέτο τις εφεξής αποφάσεις της ΕΕ, που έχουν σημασία για την τελευταία» ανέφερε και προσέθεσε ότι κυβέρνηση ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 17/3 «οφείλει να εγκαταλείψει την εθελοδουλία και να θέσει ανοικτά το αίτημα για ανοικτά σύνορα στην Ευρώπη και για παγκοσμιοποίηση του προσφυγικού θέματος και να τονίσει ότι σε αντίθετη περίπτωση θα θέτει βέτο σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις για τη λειτουργία της ΕΕ.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ αναφέρθηκε, επίσης, στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους τους θεσμούς, επισημαίνοντας ότι «το κουαρτέτο των υπαλλήλων της ΕΕ και του ΔΝΤ απαιτεί συντάξεις από 180 ευρώ, κάτω και από τα επίπεδα Βουλγαρίας, στην Ελλάδα και επιπλέον τη φορολεηλασία των μισθών και των συντάξεων πείνας, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ η παραδομένη μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα υποχωρεί συνεχώς στις επιθυμίες των νεοαποικιοκρατών του κουαρτέτου», και τόνισε:

«Αυτήν την ώρα, η χώρα χρειάζεται ένα μεγάλο εργατικό λαϊκό κίνημα, που θα συνενώσει σε ένα ανατρεπτικό μέτωπο, ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και τη φορολεηλασία των μικρομεσαίων στρωμάτων, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τη νεολαία, με τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και την μικρομεσαία αγροτιά στην περιφέρεια.

Αυτό το αγωνιστικό μέτωπο μπορεί και πρέπει να γίνει πραγματικότητα τις επόμενες βδομάδες και μπορεί να ματαιώσει τα βρώμικα σχέδια κουαρτέτου- κυβέρνησης- μνημονιακών κομμάτων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Λαϊκή Ενότητα, Ειδομένη, Λαφαζάνης
SHARE: