Δημοψήφισμα για ΔΕΗ: Μόνοι τους ψήφισαν, μόνοι τους αποφάσισαν ότι δεν αθροίζονται οι προτάσεις

Στιγμιότυπο από την ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της αρχής και επί των άρθρων, στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ, την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 98 βουλευτές, εκ των οποίων οι 51 ψήφισαν υπέρ, 46 κατά και 1 παρών. 
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από την ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της αρχής και επί των άρθρων, στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ, την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 98 βουλευτές, εκ των οποίων οι 51 ψήφισαν υπέρ, 46 κατά και 1 παρών. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Απορρίφθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση από το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής η πρόταση για δημοψήφισμα για τη "μικρή ΔΕΗ". Απουσίαζαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ

Το Α΄Θερινό Τμήμα της Βουλής, σε έκτακτη συνεδρίασή του, απέρριψε ομόφωνα την πρόταση της αντιπολίτευσης για διενέργεια δημοψηφίσματος αναφορικά με τη "μικρή ΔΕΗ".

Η πρόταση, όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, δεν συμπλήρωσε τα 2/5 του συνόλου των βουλευτών.

Η απόφαση ουσιαστικά ελήφθη ομόφωνα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ έδωσαν το «παρών» για να καταγγείλουν τη διαδικασία και ακολούθως αποχώρησαν χωρίς να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

Από τη διαδικασία απείχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ, οι οποίοι κατήγγειλαν τη διαδικασία ως «παρωδία και βαθειά αντιδημοκρατική συνταγματική εκτροπή».

Νωρίτερα, η κυβέρνηση τόσο δια του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη όσο και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα εστίασαν τα πυρά τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ. καταγγέλλοντάς τον για πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διάσκεψη Προέδρων: Το Α' Θερινό Τμήμα θα αποφασίσει για το άνοιγμα της Ολομέλειας

SHARE:

24Media Network