Ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο της ΝΔ – Οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο προς τους πολίτες

Ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο της ΝΔ – Οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο προς τους πολίτες
11ο τακτικό εθνικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκίνησε χθες, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Με μεγάλη συμμετοχή από συνέδρους, φορείς, κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Με τη λήξη του συνεδρίου της ΝΔ αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος που διεξήχθη με κάλπες και μυστική ψηφοφορία για τα 15 ερωτήματα-πολιτικά διλήμματα που θέτει στην κρίση του συνέδρων η ηγεσία του κόμματος.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας: «Το μήνυμα του 11ου Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Ενωμένοι θα φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη και την αισιοδοξία στη ψυχή των Ελλήνων. Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε πίσω το χθες και να διεκδικήσουμε το αύριο για την Πατρίδα μας. Σήμερα, το ανώτατο όργανο του Κόμματός μας, το Συνέδριο παίρνει θέση σε 15 καυτά ζητήματα πολιτικής. Αποφασίζει το κυβερνητικό πλαίσιο! Ένα πλαίσιο Δικαιοσύνης, Ελπίδας, και Υπερηφάνειας. Μια «Συμφωνία» που δεν χρεοκοπεί, διότι ο πλούτος της είναι η Αλήθεια και ο Πατριωτισμός. Μια συμφωνία που θα στεγάσει τα όνειρα των Ελλήνων. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Στο μεταξύ δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των απαντήσεων στο ερωτηματολόγιο που δόθηκε προς τους πολίτες ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ. Πήραν μέρος 18.395 πολίτες με το 51% αυτών να βρίσκονται στις ηλικίες μεταξύ 45-64 ετών. Σε ότι αφορά την επαγγελματική κατάσταση από τους συμμετέχοντες τη μερίδα του λέοντος έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με το 29,5% και από εκεί και πέρα με ποσοστά που κυμαίνονται στο 20% είναι ιδιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι.

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου της ΝΔ προς τους πολίτες:

  • Στην ερώτηση τι σας ενοχλεί πιο πολύ στον δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα, η ξύλινη γλώσσα απάντησε το 5,5%, οι προσωπικές επιθέσεις απάντησε το 2,4%, ο λαϊκισμός και τα ψέματα απάντησε το 60,8% και η έλλειψη επαφής με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών απάντησε το 31,3%.
  • Στην ερώτηση ποιος φταίει που τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως θα θέλαμε στην Ελλάδα (μέχρι δύο επιλογές) οι βουλευτές απάντησε το 54,4%, οι συνδικαλιστές απάντησε το 52,7%, τα μέσα ενημέρωσης απάντησε το 16,9%, οι ισχυροί επιχειρηματίες απάντησε το 9,2%, οι ξένοι απάντησε το 4,3% και οι πολίτες απάντησε το 42,8%.
  • Στην ερώτηση ποια πιστεύετε ότι θα είναι η κατάσταση της Ελλάδας στα επόμενα χρόνια, “θα βελτιωθεί διότι βγαίνουμε από τα μνημόνια” απάντησε το 2,9%, “θα βελτιωθεί μόνο αν υπάρξει πολιτική αλλαγή” απάντησε το 61,1%, “θα χειροτερεύσει, διότι τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας” απάντησε 11,7% και “δε θα αλλάξει, έχουμε παγιδευτεί σε ένα κύκλο λιτότητας” απάντησε το 24,3%.
  • Στην ερώτηση τι είναι πιο σημαντικό για ένα κόμμα (μέχρι δύο επιλογές), “να έχει ισχυρό ηγέτη” απάντησε το 26,5%, “να λέει την αλήθεια” απάντησε το 39,3%, “να έχει πρόγραμμα” απάντησε το 34%, “να έχει αξιόλογα στελέχη” απάντησε το 40% και “να είναι σε επαφή με το λαό και τις ανάγκες του” απάντησε το 43,8%.
  • Στην ερώτηση ποια θα έπρεπε να είναι η πιο βασική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία, “σκληρότερη αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ” απάντησε το 17,3% και “καλή προετοιμασία για την επόμενη μέρα” απάντησε το 82,7%.
  • Στην ερώτηση τι να αποφύγει η Νέα Δημοκρατία, “να δώσει ψεύτικες υποσχέσεις” απάντησε το 37,8%, “να υποκύψει στους δανειστές” απάντησε το 5,4%, “να αδιαφορήσει για τους φτωχότερους” απάντησε το 8,1% και “να φοβηθεί τις δύσκολες αποφάσεις” απάντησε το 48,7%.
  • Στην ερώτηση τι πιστεύετε ότι θα ενισχύσει την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας, “η ανανέωση στα στελέχη της” απάντησε το 66,4% και “η ενδυνάμωση της ενότητάς της” απάντησε το 33,6%.
  • Στην ερώτηση εάν δίνετε σημασία σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, “ναι, γιατί θέλω να ξέρω τι θα κάνει την επόμενη ημέρα” απάντησε το 81,6%, “όχι, γιατί ούτως ή άλλως τα προγράμματα ποτέ δεν εφαρμόζονται” απάντησε το 9,8% και “όχι, γιατί σε περίοδο μνημονίων τα πάντα είναι μονόδρομος” απάντησε το 8,6%.
  • Στην ερώτηση τι μετράει περισσότερο για μια κυβέρνηση (μέχρι δύο επιλογές), “να υιοθετεί τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές” απάντησε το 55,7%, “να αφουγκράζεται το λαό” απάντησε το 47,8%, “να αγνοεί το πολιτικό κόστος” απάντησε το 66%, “να συγκρούεται με τους ισχυρούς” απάντησε το 9,2% και “να σηκώνει ανάστημα στις ξένες δυνάμεις” απάντησε το 9,1%.
  • Στην ερώτηση ποιο θα θέλατε να είναι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης κυβέρνησης, “μία νέα συνολική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες” απάντησε το 16,1%, “ένα συγκροτημένο σχέδιο για την ανάκτηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης” απάντησε το 11,7%, “μία πρωτοβουλία για ανθρωπιά και αξιοπρέπεια στην Υγεία με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων” απάντησε το 11,3% και “ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα που θα μειώνει τον ΕΝΦΙΑ και τους συντελεστές για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις” απάντησε το 60,9%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα