Μαξίμου για Eurostat: Έκθετο το ΔΝΤ, τέλος στο παραμύθι της ΝΔ περί διαπραγμάτευσης

Cabinet meeting of the government , at Maximos Mansion, in Athens, on July 13, 2015 /    ,  ,  13 , 2015
Cabinet meeting of the government , at Maximos Mansion, in Athens, on July 13, 2015 / , , 13 , 2015 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Τι αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας στο ΔΝΤ σχετικά με τη λήψη έκτακτων μέτρων για να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους και τη ΝΔ και το "παραμύθι περί διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε την οικονομία"

Για αποτέλεσμα που δεν ήρθε τυχαία κάνουν λόγο κύκλοι από το Μαξίμου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Eurostat, για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ για το 2015.

Μάλιστα, επιτίθενται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, λέγοντας πως τα στοιχεία "βάζουν οριστικό τέλος στο παραμύθι της ΝΔ περί διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε την οικονομία", ενώ "εκθέτουν πλήρως τόσο την αξιοπιστία των εκτιμήσεων του ΔΝΤ όσο και όσους μιλούν για την ανάγκη έκτακτων μέτρων για να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους του 2018".

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου, σχετικά με την ανακοίνωση των στοιχείων από τη Eurostat:

"Τα αποτελέσματα της Eurostat παρουσιάζουν πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ για το 2015, όταν ο στόχος του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο ήταν πρωτογενές έλλειμμα 0,25% και οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ ήταν έλλειμμα 0,6%.

Με δυο λόγια έχουμε διαφορά από το στόχο 0,95% του ΑΕΠ, δηλ. 1,6 δισ. ευρώ ενώ το ΔΝΤ έπεσε έξω κατά 1,3% του ΑΕΠ, δηλ. 2,3 δισ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα αυτό παρά τις δυσκολίες των capital controls αλλά και της προσφυγικής κρίσης δεν ήρθε τυχαία. Ήρθε με σκληρή προσπάθεια, οργανωμένο σχέδιο, και εξορθολογισμό των δαπανών του κράτους.

Τα στοιχεία αυτά βάζουν οριστικό τέλος στο παραμύθι της ΝΔ περί διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε την οικονομία. Επίσης, το αποτέλεσμα αυτό εκθέτει πλήρως τόσο την αξιοπιστία των εκτιμήσεων του ΔΝΤ όσο και όσους μιλούν για την ανάγκη έκτακτων μέτρων για να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους του 2018".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με όπλο την Eurostat. Πρωτογενές στο 0,7 του ΑΕΠ

Σε πρώιμη Ανάσταση προσδοκά η Αθήνα, με το βλέμμα στη Eurostat

SHARE:

24Media Network