Φωτογραφίες: Με αμάνικο και τζιν παντελόνι η Μπριζίτ στην Αθήνα

Φωτογραφίες: Με αμάνικο και τζιν παντελόνι η Μπριζίτ στην Αθήνα
Η συνάντηση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, Στο Προεδρικό Μέγαρο. Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη σύζυγο του Γάλλου προέδρου, την οποία θα ξεναγήσει στην Αθήνα η σύζυγος του πρωθυπουργού κ. Μπέττυ Μπαζιάνα. Εμφανώς ευδιάθετη, είχε μία πρώτη συνομιλία με τον υπουργό Επικράτειας. Φωτογραφίες από την άφιξη

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα όπως είναι φυσικό και στη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν – Τρονιέ.

Η «πρώτη κυρία» της Γαλλίας κατέβηκε από το αεροπλάνο φορώντας στενό «σκίνι» τζιν παντελόνι και λευκό αμάνικο πουκάμισο που αναδείκνυαν το γυμνασμένο σώμα και το μαύρισμά της.

Εμφανώς ευδιάθετη, πατώντας στο ελληνικό έδαφος είχε μία πρώτη συνομιλία με τον υπουργό Επικράτειας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και το Γάλλο πρεσβευτή στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπί που τους υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο.

Οπως ήταν αναμενόμενο οι φωτογράφοι εστίασαν αμέσως στις στυλιστικές επιλογές της Μπριζίτ Μακρόν, εντοπίζοντας την ιβουάρ Luis Vuitton τσάντα και ψιλοτάκουνες μαύρες γόβες.

Υποδοχή του Προέδρου της Γαλλικής Προεδρίας Εμμανουέλ Μακρόν από τον προέδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Βάζοντας στο μικροσκόπιο το στυλ της 64χρονης πρώτης κυρίας της Γαλλίας, οι φωτογράφοι «εντόπισαν» τη χρυσή λεπτομέρεια στις γόβες της, καθώς και τα φερμουάρ στο τελείωμα του παντελονιού της.

Official reception of the President of France Emmanuel Macron, at the Presidential Mansion in Athens, Greece, on September 7, 2017 / , , , , 7 , 2017 SOOC

 

Κάτά την επίσημη τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο συναντήθηκε και με τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου.

French President Emmanuel Macron's wife Brigitte, right, and Vlasia Pavlopoulou wife of the Greek President, attend the Presidential Guard review in Athens, Thursday, Sept. 7, 2017. Macron arrived in Greece Thursday for a two-day visit during which he was expected to outline his vision for the future of the European Union and discuss Greece's financial crisis. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Γνωρίζοντας καλά ότι τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω της κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στο εξωτερικό δεν έχασε την ευκαιρία να χαρίσει χαμογελαστά στιγμιότυπα στους φωτορεπόρτερ.

Official reception of the President of France Emmanuel Macron, at the Presidential Mansion in Athens, Greece, on September 7, 2017 / , , , , 7 , 2017 SOOC

 

Η κ. Μακρόν ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετη και κατά την επίσημη τελετή υποδοχής, παρακολουθώντας με συγκίνηση την παρασημοφόρηση του συζύγου της από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

French President Emmanuel Macron's wife Brigitte listens to her husband making a statement with his Greek counterpart Prokopis Pavlopoulos, at the Presidential Palace in Athens, Thursday, Sept. 7, 2017. Macron arrives in Greece on a two-day official visit expected to focus on Greece's financial crisis. (AP Photo/Charalambos Gikas) AP

 

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, η σύζυγος του Έλληνα Πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα, θα ξεναγήσει την Μπριζίτ Τρονιέ, σύζυγο του κ.Μακρόν, στις δύο όψεις της Ελλάδας, την αρχαία και σύγχρονη.

Η συνάντηση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, Στο Προεδρικό Μέγαρο. Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυρίες Μπαζιάνα και Τρονιέ θα επισκεφθούν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς που συμβολίζει την έναρξη του δυτικού πολιτισμού και συνοψίζει το Αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική σκέψη.

Η σύγχρονη Ελλάδα θα παρουσιαστεί σε ένα μοντέρνο μνημείο αρχιτεκτονικής, το εμβληματικό κτήριο του Ρένζο Πιάνο για το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΝ), στο οποίο φιλοξενούνται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη.
Σε ένα χώρο που ανοίγεται προς τη θάλασσα συνομιλώντας με τα τοπόσημα της Αττικής, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Στο ΚΠΣΝ η κα. Μπαζιάνα θα ξεναγήσει την κα. Τρονιέ στις τρεις όψεις του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού που βρίσκονται σήμερα σε δημιουργική ανάπτυξη: τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Επιστήμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, στον κήπο του ΚΠΣΝ η κα. Μπαζιάνα θα δεχθεί με την κα Τρονιέ πέντε νέους Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται σε δημόσια Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της χώρας και των οποίων το ερευνητικό έργο έχει αναγνωριστεί και βραβευθεί από την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα. Οι κυρίες Μπαζιάνα και Τρονιέ θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους για τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που εκπονούν, ενώ θα παρουσιαστούν εφαρμογές από όλο το φάσμα των επιστημών: από τα νανοϋλικά, την ιατρική, το λογισμικό για εφαρμογές ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης, internet κα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα