Μετά το Eurogroup, ο Τσίπρας στο υπουργικό. LIVE EIKONA

Μετά το Eurogroup, ο Τσίπρας στο υπουργικό. LIVE EIKONA

Ως αλλαγή σελίδας θεωρεί η κυβέρνηση το χθεσινό αποτέλεσμα, εστιάζοντας στο ότι ξεκίνησε η συζήτηση για το χρέος, ενώ θεσμοθετείται ο περίφημος “κόφτης”

Με συγκρατημένα χαμόγελα υποδέχθηκε η κυβέρνηση το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup, το οποίο αντιμετωπίζει ως αλλαγή σελίδας καθώς ξεκίνησε η συζήτηση για το χρέος, ενώ θεσμοθετείται ο περίφημος “κόφτης”.

Το αισιόδοξο αυτό κλίμα θέλει να μεταφέρει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που μιλά σήμερα στη μία το μεσημέρι στο υπουργικό συμβούλιο σε μία προσπάθεια να εξειδικεύσει τα κατά την κυβέρνηση κέρδη της χθεσινής ημέρας, αλλά και να δώσει το στίγμα της επόμενης ημέρας.

Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει τους επόμενους σταθμούς της κυβέρνησης με το βλέμμα, πλέον στραμμένο και στα βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν με στόχο την ανάπτυξη, την προσέλκυση επενδύσεων, την κοινωνική δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου. Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους στενούς του συνεργάτες, αλλά και στην αντιπολίτευση θα αναδείξει το γεγονός πως η αξιολόγηση κλείνει βασισμένη στις ελληνικές προτάσεις σε αντίθεση με όσους «είχαν επενδύσει στην αποσταθεροποίηση της χώρας», δείχνοντας προς την πλευρά της ΝΔ.

Το χθεσινό Eurogroup έδωσε αναμφισβήτητα στον Αλέξη Τσίπρα μια «βαθιά ανάσα» στο ενδοκυβερνητικό και εσωκομματικό πεδίο. Είναι σαφές πως η επόμενη δοκιμασία στη Βουλή με την ψήφιση του μηχανισμού και του πακέτου των υπόλοιπων προαπαιτουμένων (έμμεσοι φόροι, κόκκινα δάνεια, Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) θα είναι σαφώς πιο δύσκολη με την κυβέρνηση, όμως να έχει πλέον στο «οπλοστάσιό» της το επιχείρημα πως «βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος»

Είναι γεγονός πως μπορούν πιο καθαρά, πλέον στο Μαξίμου να σχεδιάζουν με το κλείσιμο της αξιολόγησης, από τις 24 Μαΐου και μετά, τόσο τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που θεωρείται βέβαιος, όσο και το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που σύμφωνα με κορυφαία στελέχη θα αποτελέσει τη νέα σελίδα για την ανασυγκρότηση και τον επαναπροσδιορισμό του κόμματος σε σχέση με την κοινωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα