Και εγένετο... Ε.ΛΑ.Δ.Α. από Θεοδωράκη, Γλέζο, Κασιμάτη

Εκδήλωση για την συγκρότηση Παλλαϊκού Κινήματος Αλληλεγγύης και Αντίστασης, με ομιλητές τους:
Μανώλη Γλέζο  Μίκη Θεοδωράκη και Γιώργο Κασιμάτη, στο 'Iδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Τετάρτη 1 Φεβ. 2012. (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Εκδήλωση για την συγκρότηση Παλλαϊκού Κινήματος Αλληλεγγύης και Αντίστασης, με ομιλητές τους: Μανώλη Γλέζο Μίκη Θεοδωράκη και Γιώργο Κασιμάτη, στο 'Iδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Τετάρτη 1 Φεβ. 2012. (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Την Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α.) παρουσίασαν οι Μίκης Θεοδωράκης, Μανώλης Γλέζος και Γιώργος Κασιμάτης. Διαβάστε τι πρεσβεύει η Κίνηση (Vid)

Την κίνηση Ε.ΛΑ.Δ.Α. παρουσίασαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης.

Όπως είπαν οι επικεφαλής της Κίνησης, στόχος της είναι η συγκρότηση ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου μέσα από την αντίσταση και την αλληλεγγύη των πολιτών.

Ο κ. Γλέζος, σημείωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι ένα εκλογικό κομματικό σχήμα, γιατί φιλοδοξεί να συσπειρώσει όσο περισσότερο κόσμο, χωρίς τους διαχωρισμούς παρατάξεων και κάλεσε όλα τα κόμματα να ενισχύσουν τον αγώνα, χωρίς καθοδήγηση.

Ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι "ο λαός οδηγήθηκε στην άκρη του γκρεμού, στα χέρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και σε απαιτήσεις τύπου ή πουλάτε και πουλιέστε ή πεθαίνετε και χάνεστε".

Από τη μεριά του, ο κ. Κασιμάτης σημείωσε, πως "οι συμβάσεις του δανείου είναι παράνομες και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ίδιο το χρέος στρέφεται κατά του λαού, γι΄ αυτό η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να απορρίψει το μέρος του δανείου που είναι απεχθές".

"Αποστόλη είσαι ζωηρός, είσαι ωραίος"

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος ενώ ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Μανώλη Γλέζο εξηγούσαν τους στόχους της Ε.ΛΑ.Δ.Α, ζητούσε επίμονα να φτάσει η συζήτηση στο "δια ταύτα" και να εξηγηθεί τι ακριβώς θα κάνει το νέο κίνημα.

Τότε, ο Μίκης Θεοδωράκης του απάντησε:

"Αποστόλη, είσαι ζωηρός, είσαι ωραίος και είσαι ό,τι πρέπει γι' αυτό που θα κάνουμε τώρα, αλλά πρώτα πρέπει να δούμε τον συσχετισμό δυνάμεων".

Εν συνεχεία, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε σίγουρος ότι "όλοι αυτοί, τρόικα, Μνημόνιο, δωσίλογοι, υποτακτικοί, πουλημένοι, όλοι θα πάνε στη θάλασσα. Και θα είμαστε εμείς τα παλικάρια, εγώ, ο Μανώλης και ο Γκλέτσος. Θα είμαστε μπροστά όταν θα τους πετάξουμε".

Και έκλεισε την ομιλία του με ένα κάλεσμα: "Βοηθήστε μας. Δεν έχουμε πολύ χρόνο ο Μανώλης κι εγώ. Εβδομήντα χρόνια πολεμάμε".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέο κίνημα από τον Θεοδωράκη

Η "Ε.ΛΑ.Δ.Α." του Μίκη Θεοδωράκη

Θεοδωράκης: "Το σύστημα εξουσίας έχει σαπίσει"

SHARE:

24Media Network