Μιχαλολιάκος: "Τα εγκλήματα στο Δίστομο δεν έγιναν από ναζί"

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ/ ΝΙΚΟΛΑΛΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ  (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ/ ΝΙΚΟΛΑΛΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε τι λέει ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής για τον Χίτλερ, το ναζιστικό χαιρετισμό και το "εγέρθητι" σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί έδωσε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, παραδεχόμενος ότι έχει γράψει ο ίδιος το 1987 εγκωμιαστικό κείμενο για τον Χίτλερ, τον οποίο αναφέρει ως "μεγάλο άνδρα του 20ου αιώνα".

Μιλώντας στον "Τύπο της Κυριακής" σημειώνει για το πόνημά του που είχε δημοσιευτεί σε έντυπο της Χρυσής Αυγής: "Και έγκλημα να είχα κάνει θα είχε παραγραφεί" ενώ για τον Χίτλερ αναφέρει:

"Ο Χίτλερ επιτέθηκε στην Ελλάδα και καλώς τον πολεμήσαμε. Ωστόσο, λατρεύτηκε από το γερμανικό λαό και η Γερμανία επί των ημερών του γνώρισε οικονομική άνθηση.

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των εκλογών σε Δίστομο και Καλάβρυτα, τόνισε ότι καταδικάζει τις εκτελέσεις Ελλήνων από δυνάμεις κατοχής.

"Στα Καλάβρυτα έχουν εκτελεστεί συγγενείς της γυναίκας μου. Στη λάσπη που δεχτήκαμε απάντησε ο λαός των Καλαβρύτων, καθώς μας ψήφισαν 650 άνθρωποι. Είμαι Έλληνας εθνικιστής. Στα Καλάβρυτα θα ήμουν στην πρώτη γραμμή. Αυτός που δεν ήταν στην πρώτη γραμμή ήταν ο ΕΛΑΣ. τα εγκλήματα εκεί έγιναν από Γερμανούς, όχι από ναζί. Δεν ήταν όλοι οι Γερμανοί ναζί" σημειώνει ο κ. Μιχαλολιάκος.

Όσον αφορά τον χαιρετισμό με υψωμένο το δεξί χέρι, ομολογεί ότι τον έμαθε στην οργάνωση του Κωνσταντίνου Πλεύρη "4η Αυγούστου" και πως με τον ίδιο τρόπο χαιρετούσαν ως μέλη της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΟΝ) ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος.

Όσον αφορά τη Χούντα χαρακτηρίζει "σπουδαίους στρατιώτες" των Γ. Παπαδόπουλο και τον Ν. Ντερτιλή και δηλώνει ότι "η επανάσταση της 21ης Απριλίου, έκανε τον κόσμο να περνάει καλύτερα".

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες κατά μελών του κόμματος για εμπλοκή τους σε ποινικές υποθέσεις χαρακτηρίζει την υπόθεση Κασιδιάρη αστεία και αναφέρθηκε στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Σε ερώτηση για το αν έχει γράψει ποιήματα για τον εωσφόρο, ο κ. Μιχαλολιάκος σημειώνει ότι είναι Χριστιανός ορθόδοξος και απαντά ότι είχε γράψει αρχαιολατρικά ποιήματα πριν 31 χρόνια.

Σε ερώτηση για τον Γιώργο Γερμενή ("Καιάδας) και τον Απόστολο Γκλέτσο ("Τόλης 88"), που συμμετέχουν σε Black Metal συγκροτήματα, ο κ. Μιχαλολιάκος σημειώνει ότι ο Γερμενής είναι Χριστιανός και καλός μουσικός και ο Γκλέτσος Γεωπόνος με δύο παιδιά.

Τέλος, αναφερόμενος στο περίφημο "εγέρθητι", ο κ. Μιχαλολιάκος λέει ότι δόθηκε μεγάλη διάσταση σε ένα ζήτημα που είναι αστείο.

"Οι δημοσιογράφοι δεν έφυγαν από την αίθουσα. Μας έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της Νάντιας Αλεξίου, την οποία γνωρίζω προσωπικά. Το στέλεχος που το είπε δεν ήθελε να προσβάλει τους δημοσιογράφους. Απλά το 'εγέρθητι' είναι το συνήθειό μας. Δεν σύραμε κανέναν έξω. Πάντως εγώ δεν το υιοθετώ για δημοσιογράφους και δεν έδωσα εγώ τέτοια εντολή. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι 'αδειάζω' τα στελέχη μου. Αν άρχιζαν τις μπουνιές, τότε θα το καταδίκαζα" απαντά ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

SHARE:

24Media Network