Μητσοτάκης από Γερμανία: Διεκδικώ την καλύτερη λύση για το χρέος

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη συνάντηση της Κ.Ο. του EPP
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη συνάντηση της Κ.Ο. του EPP EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρήσει να διαπιστώσει τις προθέσεις της Άνγκελα Μέρκελ για την ελληνική οικονομία, την επομένη του τέλους του προγράμματος

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία με Έλληνες δημοσιογράφους στο Μόναχο και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με όσα του καταλογίζει το Μαξίμου, ανέφερε τα εξής: «Αστεία όλα αυτά που λέει η ελληνική κυβέρνηση. Φοράω πάντα τη φανέλα εθνικής Ελλάδας, διεκδικώ την καλύτερη λύση για το χρέος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εντοπίζω συγκεκριμένες αδυναμίες του κυβερνητικού έργου. Εγώ χρησιμοποιώ την ίδια γλώσσα εντός και εκτός Ελλάδας. Αλλού να αναζητήσει η κυβέρνηση τις ευθύνες γιατί η Ελλάδα σήμερα έχει πολύ υψηλότερο κόστος δανεισμού σε σχέση με τις άλλες χώρες του νότου».

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον επίτροπο Προϋπολογισμού της ΕΕ Γκίντερ Έτιγκερ και συζήτησαν για το μερίδιο της Ελλάδας στο νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό ο οποίος δίνει την ευκαιρία σε κάθε κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το 5% σε επενδυτικές δραστηριότητες που επιθυμεί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό τολμηρό, αναφέρθηκε στα αυξημένα κονδύλια για το θέμα της μετανάστευσης και ζήτησε η αύξηση του σχετικού προσωπικού από 1.500 στα 10.000 άτομα να γίνει πιο σύντομα.

Είπε επιπλέον ότι τα προγράμματα θα δοθούν βάσει των προτάσεων που θα καταθέσει κάθε χώρα και επισήμανε ότι ο ανταγωνισμός είναι ανοικτός και για προγράμματα πανεπιστημιακής έρευνας μεταξύ ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε επίσης πως ο νέος προϋπολογισμός πρέπει να ψηφιστεί πριν από τις ευρωεκλογές και πως σε αυτή τη συζήτηση η ΝΔ είναι παρούσα μέσα από το ΕΛΚ.

«Εμείς δεν είμαστε περιφερόμενοι επισκέπτες στις ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες αλλά ανήκουμε στο ΕΛΚ», τόνισε και έκανε λόγο για εκκωφαντική απουσία της κυβέρνησης στο ζήτημα του επόμενου προϋπολογισμού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ το πρωί συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντολ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιχειρήσει να διαπιστώσει τις προθέσεις της Άνγκελα Μέρκελ για την ελληνική οικονομία, την επομένη του τέλους του προγράμματος.

Συνάντηση με Βέμπερ

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ, Μ. Βέμπερ,. Αμέσως μετά ο κ. Βέμπερ δήλωσε πως η Ελλάδα είναι στη μεταλαϊκίστικη περίοδο γιατί οι άνθρωποι κατάλαβαν τι σημαίνει να ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ. Επ' αυτού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για ανακολουθία λόγων και πράξεων και εξέφρασε την ελπίδα άλλες χώρες στην Ευρώπη να μην ακολουθήσουν την ελληνική προσέγγιση απέναντι στον λαϊκισμό.

«Θέλουμε στην Ελλάδα μία κυβέρνηση φιλική στις επενδύσεις. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να το κάνει στην Ελλάδα. Έχει θετική προοπτική» τόνισε ο κ. Βέμπερ.

«Η Ελλάδα πειραματίστηκε με τον λαϊκισμό. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα» δήλωσε, από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ. Επίσης, αναφέρθηκε στον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και μίλησε για την ανάγκη να παράξουμε πλούτο που θα δημιουργήσει νέες δουλειές, αλλά και στα ζητήματα της ασφαλείας και της φύλαξης των συνόρων.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μόναχο, στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Group Study Days).
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μόναχο, στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Group Study Days). (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) EUROKINISSI
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Άνγκελα Μέρκελ στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Άνγκελα Μέρκελ στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος EUROKINISSI
Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Πόλεμος" Μαξίμου - ΝΔ μέσω Μονάχου και Ιταλίας

Ο Μητσοτάκης στην ετήσια συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

ADVERTISING

SHARE: